"Tri amigosa - Stojić, Mandarić i Nikolić"
"Tri amigosa - Stojić, Mandarić i Nikolić"

Mandarić kupio Olimpiju za 4.000.000 evra, Ranko Stojić generalni direktor, čeka se Marko Nikolić

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.06.15. | 16:27

Izet Rastoder napušta klub iz Ljubljane

Tri amigosa - Stojić, Mandarić i NikolićDugogodišnjoj vladavini Izeta Rastoreda u Ljubljani došao je kraj. Na sajtu Olimpije zvanično je potvrđeno – Milan Mandarić je novi vlasnik Olimpije! Ranko Stojić novi generalni direktor. Tektonski poremećaji na Stožicama!

Prema navodima slovenačkih medija, promena vlasništa vredna je 4.000.000 evra, a Mandarić i Stojić već su pronašli novog trenera – bivšeg šefa struke Partizana Marka Nikolića sa kojim je novi generalni direktor Olimpije dugo i uspešno sarađivao u Radu. Ta informacija još nije potvrđena.

Izabrane vesti

Rastoderov odlazak je sasvim očekivan. Crnogorski biznismen je to najavljivao već dugo, a prodaju Olimpije ubrzalo je to što klub i drugu sezonu uzastopce nije izborio plasman na evropsku scenu. Mandarić je uočio poslovnu priliku, prvo još pre nekoliko meseci ponudio 3.000.000 evra, a potom dodao još milion i smekšao Rastodera. Stojić je već gledao utakmicu Olimpije protiv Domžala (0:2), pa je mogao da primeti na kojim mestima je tim deficitiran.

Sadašnja Olimpija je inače osnovana 2005. godine i nema nikakve veze sa originalnom, koja je ugašena 2004. kada je bankrotirala. Nove gazde kluba su tvrdile da oni jesu legalni naslednici slavnog kluba, ali su se naprasno "predomislili" kada je na naplatu stigao stari dug prave Olimpije za porez.

(FOTO: Action Images, Star Sport, MN Press)


tagovi

SlovenijaRanko StojićOlimpija LjubljanaMilan Mandarićmeđunarodni fudbalMarko NikolićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara