"Dejvid Mojes"
"Dejvid Mojes"

Mančester okrenuo leđa petoligašu Mojesu: Izvini, ali ovo jednostavno nije dovoljno

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.02.14. | 17:23

Štoper Fulama Den Burn posle remija na Old Trafordu sipao so na živu ranu uporedivši taktiku Mančester junajteda sa timovima iz Konferencije

Dejvid MojesUtisak je da je uprava Mančester junajteda sezonu donekle svesno žrtvovala kako bi nasledniku legendarnog ser Aleksa Fergusona dala godinu dana da omiriše teren, analizira situaciju i povuče prave poteze za budućnost kluba. Jednostavno, tim koji je Dejvid Mojes nasledio objektivno nema kvalitet za najviše domete u Premijer ligi. Ali to ne znači da su se na Old Trafordu unapred pomirili sa poniženjima kakva su ove sezone redovna na Teatru snova.

Uprava kluba i dalje čvrsto stoji uz trenera, barem u javnim nastupima, ali navijači polako okreću leđa Škotu. Lokalni Mančester Ivning Njuz, poslovično dobro upućen u zbivanja na Old Trafordu, posle razočaravajućeg remija sa Fulamom poslao je jasnu poruku.
"Izvini, Mojese, ali ovo jednostavno nije dovoljno", osvanulo je na naslovnoj strani lokalnog dnevnika što jasno pokazuje da 50-godišnji strateg gubi tlo pod nogama u Mančesteru.

Izabrane vesti

Šamar u susretu sa Fulamu samo je poslednja kap u slapovima koji zapljuskuju Mojesove obraze. Trener Fulama Rene Mulenstin dopustio je sebi, sasvim opravdano, da izgovori rečenicu koja je proteklih decenija retko išla uz Junajted.
"Lako smo se branili".

Međutim, ta otrovna strelica nije ništa naspram komentara štopera Dena Burna, koji je pariju Junajteda i njegov 81 centaršut u kazneni prostor Fulama uporedio sa petoligaškim fudbalom.
"Od kada sam otišao iz Konferencije (peti rang takmičenja u engleskom šampionatu) nisam igrao meč na kojem sam više puta udario loptu glavom. Ali znali smo da će biti tako i bio sam srećan što su igrali baš na taj način", rekao je Burn sipavši so na živu ranu navijača Junajteda.

Inače, koliko je mančesterski gigant postao nepovezana skupina ljudi najbolje govori sledeći podatak pedantnih ostrvskih statističara – prve zvezde tima Vejn Runi i Robin van Persi su u poslednja dva meča ukupno osam puta jedan drugom dodali loptu. Četiri puta iz prekida, plus isti broj pasova iz slobodne igre.

Toliko o kreaciji u napadu.

Izvini, Mojese, ali ovo stvarno nije dovoljno za Mančester junajted.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rene MulenstinPremijer ligaFulamEvropaEngleskaDejvid MojesDen Burn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara