""
""

Maler za malerom pogađa Belgiju: Posle Kompanija, otpala još dvojica štopera!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.16. | 21:10

Serija povreda za Crvene đavole pred EURO

Ako se za neku reprezentaciju može reći na predstojećem evropskom prvenstvu da je favorit iz senke onda je zto Belgija. Crveni đavoli imaju moćan tim sa brdom kvalitetnih igrača od kojeg se i pre dve godine u Brazilu očekivalo da eksplodira, a pogotovo se to očekuje sada kada su neki od njih u zenitu forme.

Izabrane vesti

Selektor Mark Vilmots je bio na slatkim mukama kako da odredi 23 putnika za Francusku, a tek će biti kada bude morao da se odredi za startnih 11. Međutim, defanzivna linija je do sada važila za slabiji deo tima iako u njoj takođe ima nekoliko velikih imena. Odbrana Belgija ipak nije na nivou veznog reda i napada, a pogotovo neće biti nakon serije povreda koje su zadesile ekipu uoči prvenstva u Francuskoj.

Prvo je sa spiska otpao kapiten Vensan Kompani, koji je do sada bio stub odbrane, a danas su iz istog razloga otkazala još dvojica štopera. Selektor Mark Vilmots je sada na ozbiljnim mukama. Zbog povreda su sa spiska putnika otpali Nikolas Lomberts i Dedrik Bojata. Lomberts nije zalečio rupturu mišića, dok se Bojata povredio na današnjem treningu.
“Da počnemo sa lošim vestima. Lomberts je danas odradio preglede i utvrđeno je da nije zalečio povredu i da ne može da ide na EP. Bojata se povredio posle jednog klizećeg starta. I on je precrtan sa spiska. Previše loših vesti za jedan dan”, rekao je Vilmots na današnjoj konferenciji za medije.

Iako je reč o alternativama za štoperske pozicije, Vilmotsu će njihovo odsustvo predstavljati problem jer gubi prostor za kombinovanje i kalkulacije. On na štoperskim pozicijama trenutno ima Vertongena, Vermalena, Aldervirelda i Denajera, ali neke od njih će morati da koristi kao bekove.

Zato su reprezentaciji opet priključeni Loran Siman iz Montreala, a danas je naknadno pozvan Kriistijan Kabasele iz Genka. Na B listi se i dalje Tomas Munije, Loren De Bok i Gijom Žile, ali oni najverovatnije neće biti stavljeni na konačan spisak.

Prema aktuelnoj situaciji, štoperske pozicije bi trebalo da pokriju Vermalen i Vertongen, Aldervireld bi bio prekomandovan na poziciju desnog beka, a Džordan Lukaku je najbliži mestu levog beka. U slučaju da se još neko iz poslednje linije povredi, Belgija će imati ozbiljne probleme…

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija BelgijeNikolas LombertsEvropaeuro 2016Dedrik BojataBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara