""
""

Maldini besan: Kako je moguće da Bufon nije kandidat za Zlatnu loptu? Sep Blater ima otpor prema italijanskom fudbalu

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.10.15. | 13:08

"Apsurdno je da Điđija nema na spisku posle svega što je uradio u ovoj godini" jasan je legendarni bek Milana

Jedna od najvećih legendi italijanskog fudbala Paolo Maldini razočaran je odlukom  predstavnika FIFA koji golmana Juventusa Điđija Bufona nisu nominovali za dobijanje Zlatne lopte.

Nekada sjajni levi bek ubeđen je da u FIFA postoji ozbiljan otpor prema italijanskom fudbalu, a kao potvrdu teze naveo je detalj iz 2006.godine kada Sep Blater nije želeo da se pozdravi sa reprezentativcima Italije, osvajačima Mundijala.
„Video sam listu potencijalnih dobitnika Zlatne lopte. I stvarno... Ne mogu da shvatim parametre po kojima su pravili izbor. Kako je moguće da na listi nema Bufona. To je apsurd. On je zaslužio da bude na spisku. Ne zbog prošlosti, već zbog toga što je uradio ove godine. On ima 38 godina i i dalje je jedan od najboljih golmana na svetu. U redu je da Nojer i Kurtoa budu u izboru... Međutim, kako mogu Ospina ili Bravo da budu ispred Điđija. On je bio jedan od najboljih igrača tima koji je osvojio prvenstvo Italije, stigao do finala Lige šampiona. Možda su zaboravili šansu koju je odbranio Daniju Alvesu“, rekao je Maldini.

Izabrane vesti

On je optužio prvog čoveka FIFA Sepa Blatera.
Nikada neću da zaboravim kako Sep Blater nije čestitao našim reprezentativcima posle finala Mundijala u Berlinu.  Nadam se da ne bojkotuje ceo italijanski fudbal, ali mnoge negativne stvari su za njega normalne“.

(Foto Action Images)

 

 


tagovi

SrbijaSerija ASep BlaterPaolo MaldiniJuventusEvropaĐanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara