""
""

Makazice Janka i fenomenalna Austrija će na EP! Lihtenštajn GOLČINOM do PETOG boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.06.15. | 20:04

Pobeda Austrijanaca u Moksvi kojom su praktično overili vizu za Francusku, Rusi u sve težoj situaciji

Austrijai ide na EP u Francuskoj! Teorija kaže da joj je potreban još samo jedan bod da i direktno overi vizu za EP, ali s obzirom da je očekukju mečevi protiv Modlavija i Lihtenštajna na svom terenu, jasno je da ćemo ih gledati na najvećoj smotri evropskog fudbala sledeće godine.

Izabrane vesti

Austrijanci blistaju u aktuelnim kvalifikacijama i jedno su od najprijatnijih iznenađenja. Danas su pobedili Rusiju u Moskvi sa 1:0 i napravili ključni korak ka plasmanu na Evro. Imaju pet pobeda i remi u šest utakmica. Zaslužili su ovaj uspeh.

Pobednika su odlučiile makazice veterana Marka Janka posle nešto više od pola sata igre. Austrijski veteran je po ko zna koji put pokazao kakav osećaj za gol ima i doveo je svoju reprezentaciju na prag plasmana u Francusku.

Rusi tonus sve dublje pod komandom palicom Fabija Kapela koji zarađuje neverovatnih 9.000.000 evra godišnje, a plasman u Francusku mu polako izmiče jer ima utakmicu više i bod manje od drugoplasirane Švedske.

U istoj grupi, autsajder Lihtenštajn je došao do petog boda u kvalifikacijama i pokazao da više ni on nije mačiji kašalj. Malena Kneževina beleži sve bolje rezultate. Danas su odigrali 1:1 protiv Moldavije, a bod im je odneo spektakularan gol Sandra Vizera sa nekih 30 metara udaljenosti.

U grupi C, Ukrajina je nastavila poteru za Španbijom i Slovačkom pošto je sa 3:0 deklasirala Luksemburg i sada ima isti broj bodova kao Španija koja ima i utakmicu manje, dok su Slovaci prvi na tabeli sa stopostotnim učinkom tri boda više od pomenutog tandema.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rusijareprezentativni fudbalMark Jankokvalifikacije za EP 2016Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara