"Vukanović, Radoja, Plavšić i Pavkov"
"Vukanović, Radoja, Plavšić i Pavkov"

Majstorska radionica u Čelarevu ili čovek koji stvara igrače za Superligu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.17. | 13:46

Dragan Ivanović, strateg o kome se priča

Vukanović, Radoja, Plavšić i PavkovČSK iz Čelareva. Nikad u elitnom rangu. Nikad ni blizu. Ali, za minulih deset godina, bačkopalanačka opština, poznata po proizvodnji piva, lansirala je na velku scenu nekoliko zapaženih fudbalera. A sve ih je na put izveo - Dragan Ivanović (47).

Sadašnji šef stručnog štaba Vojvodine čak deset godina je bio sve i svja među crno-belima, s tim da se, za razliku od većine kolega, odlučio da umesto rezultata, szvara igrače. I ima čime da se pohvali.
Pronašao sam sadašnjeg prvotimca Crvene zvezde Milana Pavkova u petoligašu Mladosti iz Bačkog Petrovca (sezona 2012/2013). Kao i Srđana Plavšića (2012-2014), Aleksu Vukanovića (2009-2014). A i Nemanja Radoja je proveo jednu godinu kod mene u Čelarevu (2011). Moj kondicioni trener Marko Stojanović sad je u A reprezentaciji Srbije“, priseća se Ivanović u razgovoru za Blic.

Izabrane vesti

Dragan IvanovićSam Ivanović na velikoj sceni napravio je sjajan rezultat jesenas, dok je sedeo na klupi Napretka. Uspeo je da Kruševljane dovede do četvrtog mesta na kraju prvog dela prvenstva i da napadačkim i atraktivnim fudbalom skrene pažnju javnosti. Posledično tome, dobije priliku da trenira Vojvodinu.
„Bog sve ipak na kraju nagradi. Kada sam u ČSK-u stvarao od nule omladinske kategorije i kasnije preuzeo brigu i o prvom timu, nisu uvek tekli med i mleko. Trebalo je dovesti klince iz Novog Sada u Čelarevo, koje je udaljeno 30 kilometara. Nije bilo lako ni pripremati preko 100 momaka, od pionira do prvotimaca“.

Pojasnio je:
Bilo je trenutaka kada sam usamljen jurio po Novom Sadu ljude da nam pomognu finansijski, jer u jednom momentu smo bili u žešćoj krizi sa novcem. Ostao sam u Čelerevu, opredelio se da stvaram, i pored velikih problema, ali i poziva većih klubova, jer sam dao reč. I želeo sam posao da dovedem do kraja, da izbacim iz jedne generacije pionira 2008/09 igrače za prvi tim. Mislim da nisam pogrešio“, zaključio je Dragan Ivanović za Blic, ističujući zadovoljstvo činjenicom da Lale u dosadašnjem toku prelaznog roka nisu napustili oslonci iz prvog dela sezone, Dejan Meleg, Aleksandar Paločević i Bogdan Planić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Aleksa VukanovićČelarevoDragan IvanovićMilan PavkovNemanja RadojaSrbijaSrđan PlavšićSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara