""
""

Majstorija Baumjohana nedovoljna, Hofenhajm ostao u Bundesligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.05.13. | 22:14

Tim Markusa Gisdola slavio i na Fric Valteru (1:2). Štoperski tandem gostiju upisao po gol posle prekida, dok je Salihović promašio penal

Sada je i definitivno - Hofenhajm će i sledeće sezone nastupati u Bundesligi. Ekipa koja je preokretom u Dortmundu u poslednjem kolu izborila šansu da zadrži bundesligaški status, slavila je u drugom meču baraža na gostovanju u Kajzerslauternu sa 2:1. Četvorostruki šampion Nemačke moraće drugu uzastopnu sezonu da provede u Cvajti pošto je poražen i u prvom meču sa 3:1.

Prvo veliko uzbuđenje zbilo se u 29. minutu. Golman Kajzerslauterna Tobijas Šipel odbranio je jedanaesterac Sejada Salihovića, junaka preokreta na Vestfalenu. Ipak, bundesligaš je došao u vođstvo u smiraj prvog poluvremena. Slobodan udarac izveo je Sebastijan Rude, Šipel je nekako zaustavio udarac Salihovića glavom, ali je i njega i loptu u gol uneo argentinski defanzivac David Abraham.

Izabrane vesti

Nadu navijačima Đavola na Fric Valteru doneo je Aleksander Baumjohan prelepim pogotkom direktno iz slobodnog udarca u 65. minutu. Par minuta kasnije Mamadu Idrisu ponovo je savladao golmana Hofenhajma Koena Kastelsa, ali je njegov gol opravdano poništen zbog malog ofsajda. Dileme je razvejao drugi štoper gostiju, Danac Janik Vestergard, u 74. minutu. On je bio najviši u skoku posle kornera Salihovića i glavom zakucao loptu u mrežu Kajzerslauterna, čime je i definitivno pokopao nade Đavola da mogu da stignu do senzacije i plasmana u Bundesligu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksander BaumjohanEvropaHofenhajmKajzerslauternKoen KastelsMamadu IdrisuMarkus GisdolNemackaSebastijan RudeSejad Salihović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara