Majstor koji vidi sve

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 08:30

Holanđanin je svaki potez pravilno odmeravao. Svaki pas je bio precizan, a pregled igre gotovo savršen. Crvena zvezda konačno ima plejmejkera visoke klase

Još od odlaska Gelora Kange prošle zime Crvena zvezda je bila u potrazi za adekvatnim kreativcem u veznom redu, sposobnim da loptu dovede do same završnice i jednim potezom reši meč. Ta potraga je trajala dosta dugo, u prolećni deo sezone se ušlo sa alternativnim rešenjima, ali je onda na leto uboden "džekpot". Taj igrač je Lorenco Ebisilio.

Izabrane vesti

Sjajni Holanđanin je protekle večeri na stadionu Rajko Mitić pokazao da mu je bilo neophodno samo nešto nešto više minuta na terenu kako bi došao do svoje igre, a onda je sa nekoliko vanserijskih poteza i sjajnim golom naterao zvezdinu publiku da ga ovacijama isprati sa terena.

Ali nije samo gol predstavljao ogledalo njegovog majstorstva. Iako je često delovao sporo, neki bi rekli i tromo, Ebisilio je svaki potez pravilno odmeravao. Svaki pas je bio precizan, a pregled igre gotovo savršen.
"Uvek jedva čekate prvi gol u klubu, drago mi je što sam uspeo da zatresem mrežu. Pokušavao sam i do sada, trudio sam se i sada je stigla nagrada na ovoj fantastičnoj utakmici. Navijači kao što ih mi imamo daju vam dodatnu energiju i prelep osećaj na terenu. Danas sam ovo uradio za njih, a takođe i za sebe, jer ne želim nikada ni sebe da razočaram", poručio je Ebisilio.

Od sjajnog kreativca se tek očekuje da zaigra na najbolji mogući način, odnosno da bude na najvišem nivou kada se budu vodile konačne borbe za ulazak u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Pristalice srpskog šampiona se nadaju da će to konačno biti Liga šampiona.
"Ako želite da igrate Ligu šampiona, morate da date golove kao što smo mi to uradili danas. Na terenu je sve bilo jasno, nije se pobednik dovodio u pitanje. Mogli smo da postignemo i pet ili šest golova, uz dužno poštovanje protivniku. Ovo je odličan korak na putu ka Ligi šampiona. Sada moramo da završimo započeto i u revanšu u Litvaniji. Očekujemo tešku utakmicu tamo, moramo da ostanemo koncentrisani i da završimo na najbolji način”, dodao je Ebisilio.

Crvena zvezda ne bi trebalo da ima težak posao u revanšu, a onda sledi treće kolo kvalifikacija koje bi u slučaju prolaska osiguralo učešće u Ligi Evrope naredne sezone. Srpski šampion bi tada stigao u predvorje Lige šampiona, a onda bi usledeli mečevi na sve ili ništa vredni plasmana u elitno evropsko društvo.

Foto: Star Sport


tagovi

Lorenco Ebisilio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara