""
""

Magija, preciznost, majstorija - Mehmet Ekići je heroj Trabzona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.03.15. | 21:00

Turski vezista sa dva gola i asistencijom poneo epitet heroja utakmice... Kladioci koji su gađali najslađi prelaz - iz "dva" u "jedan", imali su čemu da se raduju...

Samo šest minuta delilo je fudbalere Karšijake od prvorazredne senzacije i trijumfa u Trabzonu, ali gosti nisu računali da ekipa Ersuna Janala ima keca u rukavu, koji će na najbrutalniji način srušiti njihove snove! Mehmet Ekići apsolutni je heroj Trabzona, koji je velikim preokretom u samom finišu meča sprečio veliko iznenađenje i slavio rezultatom 3:2!

Izabrane vesti

I još jednom Ekići je bio taj koji je morao da vadi kestenje iz vatre, pošto je sa dva pogotka i dve asistencije još jednom svima dokazao da je u životnoj formi. Fantastični turski vezista tako je bio umešan u deset od poslednjih 15 golova Trabzona u 2015. godini, sa sedam golova i tri asistencije. 

A počelo je baš kako se i očekivalo - Ekići je vrlo lukavim, plasiranim udarcem matirao protivničkog golmana i doveo Trabzon u vođstvo u 39. minutu susreta.

Ipak, Karabuk je imao spreman ekspresan odgovor! Samo nekoliko trenutaka kasnije Abdu Traore poslao je neodbranjiv plotun u donji desni ugao i poravnao rezultat. 

Ali, to nije bilo sve. Onur Ajik, koji je samo minut ranije asistirao Traoreu za izjednačujući pogodak odlučio je da se upiše u listu strelaca, što je na kraju i uradio. 

Bilo je gotovo izvesno da će Karabuk izrežirati veliki šok, međutim, Ekići je imao druge planove. Igrao se 84. minut kada je 24-godišnji univerzalac izveo slobodan udarac sa velike udaljenosti i u trepavicu pogodio Oskara Kardoza, koji je glavom prosledio loptu na pravo mesto.

A onda, samo pet minuta kasnije, veliko slavlje u Trabzonu i nova majstorija Ekićija! Slobodan udarac sa dvadesetak metara od protivničkog gola, desnonogi šuter je odlučio da uputi udarac u golmanov ugao, pored živog zida...i nije pogrešio! Na semaforu je stajalo 3:2, a navijači i kompletan tim bili su u transu!

SUPERLIGA, 22. kolo

Petak:

Galatasaraj - Erdžijes 3:1 (1:1)
/Bulut 5, Šeđu 53, Snajder 90+1 - Vleminks 31/

Subota:

Genčler – Sivas 0:0

Rize – Eskišehir 3:0 (2:0)
/Kadah 2, Albajrak 14, Laferti 52/

Konja – Fenerbahče 1:1 (1:0)
/Mahlangu 8 – Korkmaz 67/

Nedelja:

Ahisar - Basakšehir 0:2 (0:2)
/Šenturk 54 penal, Juce 77 autogol/

Gacijantep - Kasimpaša 0:2 (0:1)
/Skarione 36, Kastro 86/

Bursa – Mersin 2:1 (0:1)
/Fernandao 60, Ćiveli 77 – Mitrović 20/

Bešiktaš – Balikešir 2:2 (1:0)
/Demba Ba 35, Opare 53 – Zec 50, Vargas 83p/

Ponedeljak: 

Trabzon - Kardemir Karabuk 1:2 (1:2)
/Ekiči 39, 89, Kardozo 84 – Traore 43, Ajik 45+2/

(FOTO: Action Images)


tagovi

TurskaTrabzonSuper ligMehmet EkićiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara