""
""

Magija Asamoe za Juveovu osvetu i najavu rata sa Violom u Evropi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.03.14. | 14:25

Spektakularan gol reprezentativca Gane doneo Staroj dami trijumf nad rivalom koji živi za utakmice protiv velikana iz Torina

Sjajna atmosfera na Juventus Areni, spektakularan gol Kvadva Asamoe i minimalna pobeda Stare dame nad klubom koji živi za pobedu nad velikanom iz Torina. Poznato je koliko navijači Fiorentine ne vole Juventus i smatraju ga najomraženijim rivalom.

Izabrane vesti

Lepo vreme i još lepša koreografija Juventusovih tifoza su stvorili divan ambijent za igru i osvetu Stare dame Fiorentini za onaj čudesan jesenji poraz u režiji Pepita Rosija. Tada je Viola preokrenula sa 0:2 na 4:2 uz het-trik Rosija. Ali, danas nije bilo povređenog Rosija, a Juventus je naučio jesenju lekciju i poptuno zasluženo slavio nad četom Vinćenca Montele.

Konteova ekipa je dominirala nad rivalom, dobila rat na sredini terena sa opasnim veznim redom Viole, pa je usamljeni Gomez u špicu ostao lišen upotrebljivih lopti, a Kuadrado nije uspeo da napravi probleme domaćim svojim karakterističnim prodorima po krilu.

Juventus je dominirao i stezao obruč oko gola gostiju. Tevez i Pogba su propustili po dve lepe prilike, da bi u 42. momentu Kvadvo Asamoa prelomio pitanje pobednika. Levi spoljni Stare dame se sjajno ubacio iz drugog plana, prelepim driblingom prevario Kuadrada i onda fantastičnim udarcem zakucao loptu pod prečku Fiorentininog gola.

U drugom delu igre je Fiorentina krenula znantno ofanzivnije, pokušavali su Gomez, Vargas, Volski, a najbolju priliku je propustio rezervista Matos kada je 80. minutu pogodio prečku i sva tri boda su ostala na Juventusovoj tvrđavi.

Ovo nije kraj okršajima Juventusa i Fiorentine ove sezone, pošto ćemo ih uskoro gledati u dvomeču osmine finala Lige Evrope, a poznajući koliko animozitet između dva kluba, verujemo da nas i tu očekuju sjajni mečevi. 

SERIJA A - 27. kolo

Subota:
Udineze - Milan 0:1 (0:0)
/Di Natale 67/

Katanija - Kaljari 1:1 (0:0)
/Lodi 62 - Vesino 53/ 

Nedelja:
Juventus - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Asamoa 42/

15.00: Lacio - Atalanta
15.00: Kjevo - Đenova
15.00: Parma - Verona
15.00: Sampdorija - Livorno
15.00: Bolonja - Sasuolo
15.00: Inter - Torino
20.45: Napoli - Roma

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AKvadvo AsamoaJuventusItalijaFjorentinaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara