"Najbolja pojačanja"
"Najbolja pojačanja"

Maestralna grafika: Najbolja i najgora pojačanja Serija A

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.13. | 12:15

Čak petorica novajlija u Romi među 10 bingo pogodaka. Adem Ljajić je, ipak, prema ocenama kolega iz Gazete delo Sport promašaj Vučice?

Najbolja pojačanjaMožete da ih volite ili mrzite, ali Italijani jesu magovi fudbalske pijace, a njihovi klubovi dobro poznati po tome što neretko umeju da prepoznaju već precrtane asove, ispoliraju ih i vrate im pređašnji sjaj za relativno male novce. Ipak, i njima se desi da pogreše, pa su se u Gazeti delo Sport potrudili da otkriju ko je tokom letnjeg prelaznog toka vukao najbolje, a ko najgore poteze.

I sve to nam servirali maestralnom grafikom sa dve vrlo kvalitetne startne postave.

Izabrane vesti

Da se vratimo na njenu suštinu, a ona je u imenima, brojkama i učinku na terenu. Ti pokazatelji kazuju, ili su ih barem tako protumačili u Gazeti, da je letos najbolje pazarila Roma, a u prilog toj tezi i prvo mesto Vučice na tabeli. Čak petorica novajlija Rome svrstana su u najbolji tim pojačanja - Kevin Strotman-Žervinjok, Majkon, Morgan de Sanktis i Mehdi Benatija

Naravno, tu su argentinski majstori bubamare Gonzalo Iguain, udarna igla Napolija, i kolega iz napada Juventusa Karlos Tevez, te još jedna lasta koja je u Napulj sletela iz Madrida Hoze Kaljehon, Ugo Kampanjaro iz Intera, Šime Vrsaljko, uzdanica Đenove, pa i povratnik u Milan Rikardo Kaka, iako je Brazilac odigrao svega 399 minuta za Rosonere.

PromašajiNa drugoj strani postava od 11 "promašaja", ali je interesantan podatak da je samo za njih petoricu plaćeno obeštećenje, a tek za četvoricu ono je iznosilo preko milion evra.

Možda baš zbog cene od celih 11 miliona među promašajima se našao i Adem Ljajić, iako je, istini za volju, on igrao sasvim solidno kada je dobijao šansu (na terenu proveo 522 minuta).

Za greške su proglašeni i Milanov Alesandro Matri i Ishak Belfodil iz Intera, a tu su i Danijele Padeli (Torino), Valas (Inter), Felipe (Parma), Dijego Novareti (Lacio), Reto Cigler (Sasuolo), Ezekijel Skeloto (Sasuolo), Frančesko Lodi (Đenova) i  Lukas Biljija (Lacio).

Svi oni, ipak, još imaju vremena da pokažu da se uredništvo Gazete ogrešilo o njih. Ili mislite da nije tako?

(FOTO: gazzetta.it)


tagovi

Adem LjajićAlesandro MatriĐenovaEvropaGonzalo IguainInterIshak BelfodilItalijaJuventusKakaKarlos TevezLacioMilanNapoliParmaRomasasuoloSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara