"Dejla"
"Dejla"

Ma, kakvi Englezi, kod njih je dosadno! Niko nema navijače kao što su Seltikovi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.02.15. | 18:15

Tako tvrdi trener škotskog velikana Roni Dejla

DejlaEngleska ili Škotska? Kad je u pitanju kvalitet fudbala prenost je na strani Engleza, međutim, čim se povede reč o atmosferi jasno je da se razlike između dve Premijer lige drastično smanjuje. Na to posebno ukazuje Roni Dejla, trener Seltika, koji ističe da je atmosfera koja se kreira na utakmicama njegovog kluba daleko prevazilazi navijanje na utakmicama najpoznatijih klubova u susedstvu.
Kad Seltik igra u gostima, navijači su fantastčni. Često sam boravio u Engleksoj i dosađivao se, jer je atmosfera na tamošnjim stadionima neuporediva sa onom na našim utakmicama. Na primer, meč sa Glazgov Rendžersom je specijalan i Englezi nemaju tako nešto. Gledao sam uživo susrete Mančester junajteda, Arsenala, Totentema i Liverpula, a ambijent na tim mečevima nije ni izbliza onom koji se viđa na derbiju sa Rendžersom“, rekao je Dejla.

Povod za njegovo poređenje sa Englezima je objava da će televizija Skaj pristala d aplati 5,1 milijardu funti za otkup prava TV prenosa utakmica Premijer lige u periodu od 2016. do 2019. Prema oceni novreškog stručnjaka - nije sve u novcu.
Škotski fudbal je pun entizijazma. Ne mislim previše o parama, jer je za navijače bitno da razumeju kako klubovi u Engleskoj dobijaju ogromna finansijska sredstva, mi nemamo šanse da se takmičimo sa njihovim budžetima, ali možemo da budemo bolji od njih u drugim stvarima, koje ništa ne koštaju, kao što je razvoj fudbalera. Smatram da bismo na to morali da budemo ponosni, jer je interes za fudbal ovde fenomenalan“, dopunio je Dejla.

Izabrane vesti

Pogledajte atmosferu sa dela tribina na kojoj su bili navijači Seltika tokom nedavnog derbija sa Rendžersom, u polufinalu Liga kupa Škotske.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠkotskaSeltikRoni Dejlameđunarodni fudbalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara