"Luković"
"Luković"

Luković za MOZZART Sport: Voleo bih da se vratim u Zvezdu, ali Zenit se pita!

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.08.13. | 23:11

"Moja želja nije sporna i znam da će se to sigurno jednog dana desiti. Kada bi kojim slučajem došlo do realizacije, što se mene tiče novac ne bi igrao nikakvu ulogu", rekao je Luković

LukovićPoslednja tri prelazna roka Aleksandar Luković se dovodio u vezu sa povratkom u Crvenu zvezdu. Ni ovaj aktuelni nije mogao da prođe bez iste priče. Defanzivac Zenita se spominjao na početku, ali i sada u smiraj prelaznog roka. Više je nego očigledno da crveno-belima nedostaje jedan iskusan štoper da bi mogli da reše problem u odbrani i sve karte bace u napad na toliko željenu šampionsku titulu, a Luković bi svakako bio idealno rešenje. Međutim, koliko je realno da do toga dođe? Obostrana želja postoji, ali uvek ima neko treći koji sreću kvari.
“Voleo bih da se vratim u Zvezdu. Moja želja nije sporna i znam da će se to sigurno jednog dana desiti. Ali, da li će to biti sada, sledeće ili za dve godine, to već ne znam. To ne zavisi od mene, niti od Zvezde. Da budemo precizni – pita se Zenit! Mnogo kockica treba da se složi da bih se vratio na Marakanu”, počeo je Luković priču za MOZZART Sport i dodatno pojasnio situaciju.

I DA SE PREPOLOVI OBEŠTEĆENJE I PRIMANJA OPET SAM SKUP

“Imam jak ugovor koji traje još godinu dana. I da prepolovimo obeštećenje i primanja, opet sam skup za mnoge klubove, a kamoli za Zvezdu. Kada bi kojim slučajem došlo do realizacije, što se mene tiče novac ne bi igrao nikakvu ulogu. Ja mogu da sedim ovde i uzimam pare, međutim, nije to to. Imam 31 godinu i želim da igram, da se vratim u život, ali jednostavno Zenit neće da me pusti za džabe”.

Pozajmica bi mogla, kako se spominje, da se završi preko zajedničkog generalnog sponzora Gasproma.  
“Gasprom nije vlasnik, ali je glavni sponzor kluba, što mu maltene dođe isto. Ne znam kako to može da se realizuje. Ne vidim ni zašto bi Zenit pristao na pozajmicu, jer tako ne može da izvuče nikakvu korist. Nema logike. Teško da nešto može da se sredi. Ja nemam nikakve dodirne tačke sa Gaspromom. Ne bih ni Zvezdu u to uvlačio i stavljao joj na teret. Nije pošteno”.
LukovićNINKOVIĆ ČOVEK ZA VEZU

Defanzivac tima iz Sankt Petersburga otkriva ko je pregovarač između njega i Zvezde.
“Čujem se jedino sa Ninkovićem. U Zvezdi su se preko njega i raspitivali kakve su šanse. Poslednji put smo se čuli pre nekoliko dana…”.

Lukoviću u Zenitu “ne cvetaju ruže”, što je uostalom i bio povod da se dovodi u vezu sa Zvezdom.
“Trenutno sedim na klupi. Još četiri, pet dana ostala su do kraja prelaznog roka i moram da priznam da zovu, da se raspituju, ali ništa nema konkretno. Svašta i ništa može da se desi. Što se mene lično tiče, želeo bih da ostanem ovde. Prve dve godine sam igrao standardno, za poslednju se to ne može reći, a kako stvari stoje ni ove se neću naigrati. Iako sam dobar deo karijere igrao na poziciji levog beka, pronašao sam sebe u ulozi štopera. Međutim, Spaleti me tu ne vidi. Igrao sam levog i desnog beka, kao i zadnjeg veznog”.

Ambicije tima iz Sankt Petersburga sa i bez srpskog internacionalca su uvek iste.
“Pojačali smo se sa Aršavinom, Timoščukom i Ansaldijem. Prošli smo u grupnu fazu Lige šampiona i cilj je da se dogura što dalje. U Rusiji, naravno, idemo na duplu krunu”, zaključio je Luković.    

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Aleksandar LukovićFK Crvena zvezdaEvropaTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara