""
""

Ludnica u Burkini Faso, rafal Slonova pokrio grešku Baija, Mbokani predvodio gaženje Libije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.16. | 22:23

Kakav čudan meč, Južna Afrika ostala bez pobede u 91. minutu!

Nastavljene su mondijalske kvalifikacije u Africi a dvoje velikih favorita je startovalao pobedama.

Izabrane vesti

Obala Slonovače je pobedila Mali 3:1 u prvom kolu grupne faze i zakoračila sigurnim korakom ka Rusiji. Međutim, nisu Slonovi imali baš tako lagan posao kao što rezultat govori. Iako slabija nego prethodnih godina, gostujuća selekcija sa Alenom Žiresom na klupi je prilično zabrnilua domaću publiku u Buakeu.

Mali je poveo golom iskusnog Jatabarea koji je lukavo iskoristio veliku grešku Erika Baija i nesporazum sa golmnanom Gbouom. Ipak, odgovor Slonova je bio žestok i ubedljiv. Vođstvo Malija je trajalo do 26. minuta kada je usledio rafal Obale Slonovače i tri gola za osam minuta.

Prvo je Aston Vilino skupoceno pojačanje Žonatan Kođija postigao sjajan gol udarcem van kaznenog prostora i nagovestio zašto ga porede sa Drogbom. Potom je Kulibali zatresao soptsvenu mrežu posle centrašuta sa desnog krila, da bi Žervinjo volejom potpuno nokautirao Mali. Ekspresnim preokretom za 3:1, Slonovi su smirili situaciju i do kraja meča rutinski čuvali prednost. Mali će morati da bodove traži na nekom lakšem gostovanju... U prvom meču grupe, Gabon i Maroko su odigrali bez golova.

U grupi A, DR Kongo je krenuo prema očekivanjima i potpuno rasturio autsajdera Libiju - 4:0. Kao što se i pretpostavljalo, Mbokani, Bolasi i družina su prejak rival za slabašnu četu Havijera Klementea.

Mbokani je otvorio seriju moćnim udarcem sa distance u šestom minutu. U nadokandi prvog poluvremena, domaćin je duplirao prednost pošto je strelac bio Bolingi posle povratne lopte Magome. Na početku drugog dela igre, Mbokani je glavom postigao drugi gol na meču, a tačku je stavio rezervista Mubele. Pritisak je sada na Tunisu koji sutra dočekuje Gvineju...

Najveća drama je viđena u Uagaduguu gde je Burkina Faso dočekala Južnu Afriku, bila na rubu poraza ali je u 91. minutu izvukla bod 1:1. Potpuno lud meč...

Burkina Faso je u 10. minutu propustila idealnu priliku za vođstvo pošto je Pitroipa bio neprecizan iz penala. Južna Afrika je povela u 80. minutu uz mnogo sreće kada je posle kornera, loše izbijene lopte domaće odrbane i gužve pred golom, Furman uspeo da pronađe put do mreže kroz šumu nogu. Ali Burkina Faso je u 89. minutu dobila novu idealnu priliku za gol. Opet penal! Ovoga puta je Alan Traore preuzeo odgovornost i promašio ceo gol!

Kada je izgledalo da je sreća napustila Burkinu Faso usledio je neverovatan gol u 91. minutu. Bakari Kone je  uhvatio makazice, a Banu Dijavara uspeo da zakači loptu i skrene je u mrežu za veliko slavlje na stadionu.

Bod koji suštinski ne znači mnogo ni jednima ni drugima s obzirom da je Senegal veliki favorit u grupi.   

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalDiumersi Mbokani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara