"Navijači Dinama su zapalili stadion"
"Navijači Dinama su zapalili stadion"

Ludnica u Bukureštu: Dinamo izgoreo, Astra mu ukrala bodove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.10.15. | 22:40

Osim lidera koji je slavio golom Tešeire u finišu i Steaua je stigla do trijumfa na gostovanju u Jašiju (1:2)

Navijači Dinama su zapalili stadion

Sve je bilo spremno za spektakl u prestonici Rumunije. Prepuni Nacionalni stadion u Bukureštu dočekao je lidera na tabeli ekipu Astra Đurđu, a za pulene trenera Mirčee Rednika bila je ovo sudbonosna noć.

Izabrane vesti

Dinamo Bukurešt je preveliki klub i predugo je već bez šampionske titule, a prilika da pokaže da je prokletstvo prošlost otišla je sa poslednjim zviždukom glavnog sudije. Navijači Vukova napravili su sjajnu atmosferu, zapalili su stadion pred početak meča, ali to njihovim pulenima nije pomoglo. Razočarali su večeras, jedva da su uputili šut na protvnički gol, premalo za nekoga ko glasno najavljuje šampionske ambicije.

Tvrda utakmica dva rivala, sa dosta tenzija i žutih kartona (čak osam) dobila je epilog u 83. minutu. Gabrijel Eneke je zavrnuo jednu loptu na šesnaesterac, tamo je na nju naleteo vremešni Portugalac Felipe Tešeira i lukavim udarcem utišao navijače Dinama. Bio je to pobedonosni gol za zasluženi trijumf Astre i ostanak na čelu tabele.

Do trijumfa i to očekivanog je večeras stigla i Steaua i to na gostovanju u Jašiju protiv ekipe KSMS - 2:1. Posle inicijative u prvom delu bez konkretnog gola, Čipčiju je posle lepe akcije i asistencije Huseina Kharže doveo goste u vođstvo. Još jedna lepa akcija u nastavku, centaršut Stančijua, rezultirao je još jednom golom u 79. minutu, a strelac je bio Ajmen Tahar.

Konačan rezultat psotavio je Vasile George u prvom minutu nadoknade vremena, ali taj gol nije promenio konačan ishod ovog meča. Nakon trijumfa Astre i Steaue razlika na tabeli između dva tima je dva boda i jasno je da će u nastavku sezone ova dva rivala voditi najžešću bitku za šampionsku titulu.   

LIGA 1 – 13. KOLO

Petak

Voluntari – Konkordija 1:1 (1:0)
/Maftei 7 – Đurđu 63. penal/

Panduri – Vitorul 1:0 (0:0)
/Ačim 49. autogol/

Subota

Dinamo B. – Astra 0:1 (0:0)
/Tešeira 83/

KSMS Jaši – Steaua 1:2 (0:0)
/George 90+1 - Kipčiju 47, Tahar 79/

Nedelja

17.30 Botošani – Targu Mureš
20.00 Kluž – Univerzitatea Krajova
20.00 Petrolul – Temišvar

FOTO: Printskrin You Tube


tagovi

SteauaMirčea RednikLiga 1Husein KaržaDinamo BukurestAleksandru Ćipčiju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara