""
""

„Ludi“ Džekson slomio anemični Partizan: Crno-beli prosuli plus 17! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.16. | 22:50

Cedevita prvi put u istoriji slavila u Pioniru protiv Partizana

Košarkaši Partizana treći put zaredom u Jadranskoj ligi napustili su teren pognutih glava. Ovaj put u hali Pionir crno-beli su izgubili od Cedevite sa 97:87 u derbiju devetog kola regionalnog takmičenja.

Izabrane vesti

Beogradskom klubu ovo je bio treći poraz u ligi, a Cedeviti šesta pobeda i sada se zagrebački tim izjednačio sa crno-belima na četvrtom mestu na tabeli.

Partizan se bori od početka sezone, ali činjenicu kažu sledeće: crno-beli su u ovom delu sezone izgubili od Budućnosti, Crvene zvezde i sad od Cedevite. Dakle, od tri ekipe koje pucaju na najviši plasman. I jasno je da su u ovom trenutku to bolje ekipe od Partizana.

A večeras je za ekipu Aleksandra Džikića američki internacionalac Pjer Džekson delovao kao mašina za zatrpavanje protivničkog koša. On je duel završio sa 32 poena, od kojih su neki bili u padu, za tri poena, uz faul ili sa zadrškom. Kako god je zamislio, ubacivao je loptu u koš. I dodao je na to još devet asistencija.

I ne samo kada je u pitanju Džekson, Partizan je na ovom meču odigrao odbranu ispod svih očekivanja, a bar to je do sada bila prepoznatljiva odlika crno-belih. U domaćem timu najefikasniji su bili kapiten Novica Veličković sa 20 i plejmejker Vil Hečer sa 18 poena. Uspeo je Partizan na dva minuta pre kraja da priđe na minus tri trojkom Andrića (87:84), ali je to bilo sve što je domaćin uspeo da uradi.

Držali su se crno-beli relativno dobro u prvoj polovini utakmice, ali je onda kvalitet hrvatskog šampiona u potpunosti došao do izražaja.

Treća četvrtina potpuno je pripala Cedeviti, a u tom periodu crno-beli nisu uspeli da pogode nijednu trojku. Takođe, gosti su dominirali u skoku, pa i ne čudi što su napravili potpuni preokret i poveli sa sedam poena (73:66).
Obe ekipe su pomalo rezervisano počele utakmicu, ali kako je ona odmicala, igrači su se polako raspucavali i pronalazili ritam i šut.

Na početku druge deonice Partizan je predvođen raspoloženim Veličkovićem „povukao“ domaćina na obe strane terena. Najiskusniji igrač Partizana pogađao je iz svih pozicija, crno-beli su napravili seriju 19:3 i u 15. minutu došli do maksimalne prednosti od 42:25.

Inače, kapiten Partizana, Veličković u prvom poluvremenu je bio najefikasniji na utakmici sa 16 poena.

U tim trenucima se činilo da Cedevita polako puca, pogotovo što je trener Veljko Mršić isključen zbog svađe sa sudijama, a vođenje gostujuće ekipe preuzeo je pomoćnik Đanmarko Poceko.

To kao da je podiglo goste, a anesteziralo Partizan. Do kraja prvog poluvremena, dakle za nekih pet minuta odbrana crno-belih se raspala i primila čak 24 poena. Džekson i Tomas su u tim trenucima terorisali domaću ekipu.

Na drugoj strani, srpski klub u napadu ništa nije pogađao, a Poceko je postavio neku vrstu kombinovane odbrane. To je potpuno zbunilo crno-bele koji su teškom mukom ipak uspeli da sačuvaju prednost na poluvremenu.

PARTIZAN - CEDEVITA 87:97 (23:22, 28:27, 15:24,  21:24)

Hala: Pionir
Gledalaca:
Sudije: Damir Javor, Igor Dragojević i Sašo Petek

PARTIZAN: Robinson, Ratkovica 8, Vrabac, Marinković 8, Veličković 20, Birčević 7, Koprivica 2, Andrić 11, Hečer 19, Pot, Karahodžić, Luković 12.

CEDEVITA: Džejms 8, Krušlin 2, Katić, Babić 9, Žganec 3, Musa, Bilan 19, Begić 3, Tomas 16, Arapović 5, Džekson 32.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Vilijam HačerPjer DžeksonFK PartizanNovica VeličkovićMarko TomasJadranska ligaAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara