""
""

Lugano, Godin i džakovi jeftinog turskog cementa...

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.11.16. | 18:10

Luda priča iz Urugvaja

Nekadašnji defanzivac Fenerbahčea Dijego Lugano ugrozio je bilateralne odnose između svoje domovine i Turske i to zbog cementa. 

Izabrane vesti

Kapiten reprezentacije Urugvaja je zajedno sa štoperom Atletiko Madrida Dijegom Godinom pre godinu dana osnovao kompaniju koja se, između ostalog, bavi i uvozom jeftinog cementa iz Turske, ali je njihov potez stvorio probleme u Južnoj Americi jer je oborio cenu ovog artikla pogotovo kod lokalnih proizvođača.

Prema navodima turskih medija, Lugano i Godin obilato koriste povlastice da uvoze robu iz inostranstva u Urugvaj i obaraju cene mnogih namirnica, što se nije dopalo Nacionalnoj organizaciji koja reguliše trgovinu i koja ih je prijavila lokalnim vlastima. Inače u Urugvaju roba kao što su ulje, alkohol ili cement ne mogu se uvoziti bez dozvole te organizacije, pa je taj sektor odmah intervenisao.

Cement koji su fudbaleri uvezli iz Turske bio je vrlo jeftin, daleko ispod cene proizvodnje u Urugvaju, što je stvorilo nepoštenu konkurenciju, a Godin i Lugano izloženi su već danima javnom poniženju pod optužbama da pokušavaju da oduzmu hleb zemljacima koji se muče u cementarama.

O potezu dvojice fudbalera narednih dana raspravljaće i urugvajsko Ministarstvo industrije, a prema informacijama iz turske štampe, sporni cement moraće da bude povučen iz upotrebe.

(FOTO: Action Images)   


tagovi

TurskaSuper ligreprezentacija UrugvajaFenerbahčeDijego LuganoDijego Godin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara