"Mirčea Lučesku"
"Mirčea Lučesku"

Lučesku: Liverpul i Totenhem nisu veći klubovi od Šahtjora!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.13. | 11:33

"Mogao bih da razumem da hoće da pređe u veći klub od Šahtjora, kao što su Real ili Barselona, ali nije mnogo klubova iznad našeg nivoa", rekao je trener Šahtjora

Mirčea LučeskuJedna od najvrelijih tema ovog prelaznog roka je nova destinacija Henrika Mkitarijana. Jermenski ofanzivni vezista je bio viđen u Liverpulu, ali su se onda u trku uključili Totenhem i Borusija iz Dortmunda.

Vodeći ljudi Šahtjora bi voleli da igrač koji je postigao 25 golova ostane na Donbas Areni, ali odluka nije na njima. U ugovoru Mkitarijana postoji otkupna klauzula od 30 miliona evra i svako ko je plati može da vodi igrača ukoliko on pristane. Očigledno je da u Evropi postoji nekoliko klubova koji su spremni da bez razmišljanja isplate traženu sumu.

Izabrane vesti

Evidentan gubitak još jednog igrača iz okosnice prošlogodišnjeg tima nikako se ne dopada treneru ukrajinskog šampiona Mirčei Lučeskuu.
"Ne bih mnogo da komentarišem. To je njegova odluka, njegova želja, ali mislm da pravi veliku grešku“, izjavio je Lučesku za ukrajinske medije.

Rumunski stručnjak ne može da shvati zašto bi Mkitarijan napustio klub koji mu je pomogao da ostvari uspaešnu karijeru.
"Šahtjor je jak klub. Svake nedelje igramo pred 50.000 navijača. Uvek se borimo za sve trofeje, igramo Ligu šampiona, trebalo bi to da ceni. Ceo tim je radio da bi se on našao u prilici i postigao gol“, podsetio je Rumun da je fudbal timska igra.

Zatim je Lučesku ustvrdio da je njegov klub dosegao nivo u evropskom fudbalu, koji je iznad onog na kom su premijerligaši zainteresovanih za Mkitarijana.
"
Mogao bih da razumem da hoće da pređe u veći klub od Šahtjora, kao što su Real ili Barselona, ali nije mnogo klubova iznad našeg nivoa. Sigurno to nisu klubovi kao što su Totenhem ili Liverpul"

Iako je i dalje član Šahtjora, reprezentativac Jermenije se ne pojavljuje na treninzima ukrajinskog prvaka.
"Ima još vremena, on je pametan mladić. Ne bih voleo da se vrati na nivo na kom je bio pre dolaska u Šahtjor. Ohrabrujem ga da se vrati u tim i da krene sa radom. Ne znam zašto ne dolazi, ništa se nije dogodilo imeđu njega i uprave ili saigrača“, začuđen je Lučesku.

Nema mnogo bogatijih klubova od Šahtjora, ali ček i oni plaćaju cenu uspeha. Već su dva ponajbolja igrača napustila klub iz Donjecka u poslednjih šest meseci. Vilijan je u januarskom prelaznom roku prešao u Anži, a Fernandinjo je nedavno pojačao Mančester Siti. Eventualni odlazaka Mkitarijana mogao bi da predstavlja odlučujući udarac za vezni red. U pitanje bi mogla da bude dovedena i dominacija u ukrajinskom fudbalu, pošto nova sila Metalist iz Harkova nadire, a stara Dinamo iz Kijeva nema nameru da se povuče bez borbe.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaHenrik MkitarijanLiga šampionaMirčea LučeskuŠahtjor DonjeckTransferi 2013Ukrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara