Aleksandar Atanasijević
Aleksandar Atanasijević

Lube gori u paklu Peruđe

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.04.18. | 15:04

Domaći teren u plej-ofu se pokazao kao velika prednost ekipe Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina

Lube je bio u nokdaunu u drugom meču finalne serije. Vodila je Peruđa u Ćivitanovi sa 2:0 u setovima, imala vođstvo od 2:1 i 16:10 u četvrtom setu,ali ni to nije bilo dovoljno četi Lorenca Bernardija da napravi verovatno ključni brejk i stigne na samo korak do toliko željene titule. Ipak, vremena za dublje analize nema, na redu je treći meč u opet paklenoj atmosferi dvorane Pala Evanđalisti.

U ovogodišnjem plej-ofu šampionata Italije domaći teren je dosad igrao ključnu ulogu. Kao što je Lube neporažen na svom parketu u doigravanju, tako je i Peruđa nepobediva pred svojim vatrenim navijačima koji će i ovaj put prirediti pakao za goste. U polufinalnim mečevima doigravanja i u prva dva meča finalne serije čak 10 od 11 puta je domaćin izašao kao pobednik. Da li će tradicijai danas biti nastavljena?
"Jasno je da možemo da žalimo za četvrtim setom kada smo imali visoku prednost. Ali, ovo je najteža liga na svetu, ako niste kocentrisani od prve do poslednje lopte onda je sve izgubljeno. Moramo da se resetujemo, i dalje imamo prednost domaćeg terena. Moramo fizčki i psihički da se oporavimo i da pobedimo pred najboljim navijačima", rekao je srednji bloker Peruđe Marko Podraščanin, koji je nekada branio boje italijanskog šampiona.

Izabrane vesti

Kada su gosti poveli 2:0 u drugom meču, Lube je poput grogiranog boksera ležao na zemlji, ali tada je trener Đanpaolo Medei ubacio kapitena Dragan Stankovića, koji je dominirao u bloku i dovodio do ludila Atanasijevića i drugove. Dobra partija iskusnog Srbina verovatno će naterati Medeija da našem srednjem blokeru da šansu od prvog minuta u trećem meču.

Ovo će biti čak deveti duel ova dva tima u tekućoj sezoni. Mnogo uspešniji bili su odbojkaši Peruđe - 6:2. Ekipa Lorenca Bernardija već ima dva domaća trofeja u svojim vitrinama ove sezone, Superkup i Kup Italije, a oba tima narednog meseca igraće na Fajnal foru Lige šampiona u Kazanju.

Kada je reč o najefikasnijim odbojkašima doigravanja italijanskog šampionata, bugarski koreketor Cvetan Sokolov iz Lubea je sakupio 174 poena, pet više od srpskog bombardera Aleksandra Atanasijevića, koji ima
najviše asova u plej-ofu, čak 19. Marko Podraščanin ima najviše poena iz bloka - 25.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:30 8413 IT1PF Perugia - Lube ki 1 1,45
Ukupna kvota1,45

ITALIJA 1 (PLEJ-OF, TREĆI MEČ) - FINALE

20.30: (1,45) Peruđa - Ćitanova (2,55) /1:1 u seriji/

* Kvot su podložne promenama, igra se do tri pobede

Foto: MN Press


tagovi

LubeOK PeruđaPeruđasportsko klađenjeAleksandar AtanasijevićMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara