"Juventus"
"Juventus"

LŠ (osmina finala): Stara Dama prohujala Seltik parkom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.02.13. | 22:30

Juventus sa tri gola na gostovanju protiv Seltika rešio pitanje prvog četvrtfinaliste Lige šampiona...

Juventus

Juventus je, kao gost, znatno lakše nego što se očekivalo završio sav posao protiv Seltika i već u prvom meču osmine finala Lige šampiona obezbedio plasman u narednu rundu - 3:0. Stara dama se tako na najbolji način revanširala Keltima za poraz u poslednjem međusobnom meču (4:3), ujedno i nastavila niz bez poraza u Evropi koji traje od marta 2010. godine (Fulam 4:1).


Šok na Seltik parku usledio je već u 3. minutu, kada je defanzivac domaćih Efe Ambrouz kiksnuo u vazdušnom duelu sa Matrijem, a napadač Stare dame samo proturio loptu kroz noge istrčalom golmanu Frejzeru Fosteru. Kelti su odmah krenuli na sve ili ništa. Svesni da gube na svom terenu nisu imali šta drugo da rade. Ređale su šanse, Komons je čak tri puta pretio, ali nedovoljno da se lopta zakoprca iza leđa Bufona.

U nastavku viđena je ista slika na terenu. Seltik je napadao, a Juve se oslonio na polukontre i kontre. Najbolju šansu da izjednači propustio je Ambros u 62. minutu, međutim, njegov pokušaj glavom završio je pravo u naručje Bufona. I, kako to obično biva, u jeku tih napada domaćeg tima usledila je jedna kontra i Markisio je u 77. minutu ponovo naterao Fostera na kapitulaciju i obezbedio timu iz Torina miran revanš. Za definitivan plasman u četvrtfinale Lige šampiona, posle još jedne greške defanzive, pobrinuo se Vučinić u 83. minutu - 3:0.     

Izabrane vesti


Seltik – Juventus 0:3 (0:1)

Strelac: Matri 3, Markiso 77, Vučinić 83.
Stadion: Seltik Park
Gledalaca:
Sudija:
Alberto – Undijano Meljenko (Španija)
Žuti kartoni: Forest, Huper, Braun (Seltik) – Lihštajner, Markisio (Juventus)

SELTIK: Forster, Izagure, Ambrose, Vilson, Malgriju, Lustig (od 59. Metju), Braun (od 80. Kajal), Komons (od 74. Vot), Vanjama, Forest, Huper.

JUVENTUS: Bufon, Martin Kaseres, Peluso (od 69. Padoin), Barzalji, Bonući, Lihštajner, Markisio, Pirlo, Vidal, Vučinić (od 86. Anelka), Matri (od 81. Pogba).

(FOTO: Action images)


tagovi

Alesandro MatriEvropaJuventusLiga šampionamirko vucinicŠkotskatiket uz kaficu aca seltik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara