"Dormund"
"Dormund"

Šahtjor podbacio, Dortmund kažnjavao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.02.13. | 22:38

Ukrajinci dva puta vodili, a Nemci uvek stizali i sada će imati prednost uz revanšu zbog golova u gostima...

Dormund

Šahtjor nije uspeo da opravda prednost domaćeg terena i savlada Dortmund - 2:2, a dva gola u gostima mnogo će značiti nemačkom predstavniku u revanšu osmine finala Lige šampiona. Na Dombas Areni viđen je odličan fudbal, sa dosta šansi na obe strane, a prvi u vođstvo došli su izabranici Mirčee Lučeskua i to posle opasnih napada žuto-crnih, kada su pretili Blaščikovski, Rojs Humels (pogodio prečka). Naime, Santana je u 31. minutu napravio faul nad Luizom Adrijanom, a Srna je majstorskim udarcem iz slobodnjaka matirao loše postavljenog Vajdenfelera.


Borusija se nije predavala, nastavila je da napada, što je za konačan epilog imalo loptu u mreži domaćina i to u finišu prvog poluvremena. Gece je dva puta ubacivao sa strane, a kompletna odbrana Šahtjora reagovala tragikomično, da bi lopta na kraju došla do Levandovskog, koji ne propušta zicer i iz neposredne blizine donosi zasluženo izjednačenje.
SrnaPočetak drugog poluvremana bilo je u znaku Ukrajinaca. Ređali su se napadi i šanse Srne, Luiza Adrijana i Mkitarjana, ali bez pravog završetka. Lučesku je ubacio u igru Daglasa Kostu i to se pokazalo kao pravi potez. Brazilac je u 68. minutu iskoristio jednu dubinsku loptu Rakitskog, Humels je pogrešio, Šmelcer ostavio dosta prostora, a na kraju Vajdenfaler je po drugi put morao da vadi loptu iz svoje mreže.


Onda se težište igre za trenutak prebacilo na polovinu Šahtjora. Gosti su opasno zapretili. Levandovski je u 73. minutu imao stopostotnu šansu, ali je šutirao pored leve stative golmana Pjatova. I onda kada su domaći trebali utakmicu mirno da privedu kraju, opet je proradila nemačka upornost u 87. minutu. Šmelcer je izveo korner sa leve strane, a kao duh sa ivice peterca Humels je zakucao glavom loptu u mrežu Pjatova za konačnih 2:2.


ŠAHTJOR – BORUSIJA DORTMUND 2:2 (1:1)

Strelci: Srna 31, Daglas Kosta 68 - Levandovski 41, Humels 87
Stadion: Dombas Arena u Donjecku
Sudija: Haurd Veb (Engleska)

ŠAHTJOR: Pjatov - Srna, Rakickij, Čigrinski, Rac - Hubšman, Fernandinjo - Aleks Tešeira (od 84 Eduardo), Mkitarijan, Taison (od 62. Daglas Kosta) - Luiz Adrijano.

DORTMUND: Vajdenfeler - Pišček, Santana, Humels, Šmelcer - Kehl, Bender - Blaščikovski (od 80. Lajtner), Gece, Rojs (od 90. Šiber) - Levandovski

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Borusija DortmundDarijo SrnaEvropaLiga šampionaMats HumelsRobert LevandovskiŠahtjor DonjeckUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara