""
""

Lovernj za MOZZART: Kada mi je Miško rekao da ću se dopasti Duletu odmah sam potpisao za Partizan

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.06.15. | 15:45

"Uh, kad mi je rečeno da će utakmica biti odigrana, rekao sam da je to savršena ideja. Svi igrači će hteti da dođu, zato mi je posebno drago što ću biti jedan od učesnika ove utakmice", rekao je Lovernj o predstojećem spektaklu Beobasket Stars 2015

Košarkaški klub Partizan poznat je kao rasadnik talenata, od kojih su mnogi napravili vrhunske karijere. Osim domaćih bisera, koji su se decenijama unazad brusili u Humskoj, bilo je i brojnih stranaca, kojima je dugogodišnji šampion Srbije bio prava odskočna daska, posle kojih su napravili neverovatne karijere. 

Izabrane vesti

Mnogi igrači sa svih meridijana dolazili su i prolazili kroz Partizan, veliki deo ostao je u najlepšem sećanju stručnog štaba i navijača, ali samo su odabrani zaslužili posebno mesto u srcu svih koji su „obojeni“ u crno-bele boje. Jedan od njih je i Žofri Lovernj, prvi strani kapiten u istoriji Parnog valjka, čovek koji je klubu doneo šampionsku titulu u Jadranskoj ligi, dve u Superligi Srbije, mnoštvo poena i skokova, nezaboravnih momenata... Ali i onaj koji je zauvek kupio sve u Partizanu onog dana kada je prelazio u Himki i oprostio polovinu dugovanja posrnulom gigantu.

Posle nešto više od godinu dana Lovernj je ponovo u Beogradu, ovog puta u ulozi gosta. Francuski reprezentativac biće deo velike košarkaške predstave koja će se odigrati u nedelju od 20 časova u Kombank Areni, u organizaciji menadžerske agencije Beobasket. O osnivaču čuvene agencije i svom menadžeru, Mišku Ražnatoviću, Lovernj je imao samo najlepše reči.
"Jako volim Miška, iskreno. On je jako dobra osoba i mislim da je osećanje obostrano. On je uz mene od samog početka, ali poseban uticaj ostvario je na moju karijeru u trenutku kada je trebalo da pređem iz Himkija u Denver. Odradio je tada fantastičan posao. U jednom trenutku bio sam u gotovo bezizlaznoj situaciji, kada sam rekao treneru u Himkiju da želim da idem on više nije želeo da me stavlja u igru. Tada mi je poručio da će tako ostati do kraja sezone, najmanje", otkrio je Žofri Lovernj za MOZZART Sport.

Ali, u poslednjem trenutku desilo se čudo.
"Miško me je pozvao jednog dana i rekao da ne brinem ništa, da će on sve rešiti. Uradio je... Ma, ne znam šta je uradio, iskreno, ali šta drugo reći nego - Miško, a-ha-ha", objasnio je mladi francuski košarkaš.

Lovernj se osvrnuo i na period kada je kontakt između priznatog menadžera i njega ostvaren.
"Bio sam u jako lošoj situaciji. Otišao sam iz Francuske i potpisao za Valensiju. Tamo sam igrao dobro, ali se u jednom trenutku desilo da klub više nije imao para da me plaća, pa sam morao da odem. Bio sam vezan za malu grupu francuskih agenata, jer tada nisam znao kako stvari teku u poslovnom svetu košarke. Kada sam bio mlađi mislio sam da je dovoljno samo da igraš dobro i da ćeš uvek imati mesto u dobrom klubu. U jednom trenutku sam shvatio da je realnost potpuno drugačija, pa sam razgovarao sa Miškom i Peđom Materićem, koji odlično govori francuski jezik i doveli su me u Beograd".

Tako je počela avantura 23-godišnjeg dugajlije u Srbiji. Ipak, on nam je opisao i kako je priča dalje išla.
"Bio sam jako srećan što sam došao u Beograd. U klubu je već bio Leo Vesterman, a on je jedan od mojih najboljih prijatelja koje imam. Tako je u suštini i počela moja saradnja s Miškom".

On je otkrio i šta ga je tačno privuklo da dođe u Partizan.
"Ja sam već znao za Partizan i sve ono što je postigao kroz istoriju. U razgovoru s Miškom rekao mi je da ću se jako dopasti Dušku Vujoševiću i da će za moju karijeru biti najbolje da dođem u Srbiju i nastavim svoj razvoj. Rekao mi je da moram dobro da se pripremim za dolazak u klub, da neće biti jednostavno i lako, da neću dobijati platu, ali da ću novac primati kada odem iz Partizana".

Nedugo zatim perspektivni krilni centar stavio je svoj autogram na saradnju sa agencijom Beobasket.
"Vrlo brzo Miško me je ubedio i da potpišem ugovor sa Beobasketom, pošto mi je pričao o svim igračima koje reprezentuje. Miško je zaista odličan menadžer, jer ume sa igračima i verujte, nije tek tako došao u ovu situaciju. Viđao sam kako izgleda jedan njegov radni dan, koliko je ozbiljan, koliko je posvećen poslu i igračima, zato sam i hteo da pređem kod njega".

Rođendanski poklon koji je priznati menadžer Miško Ražnatović spremio za sve košarkaške sladokusce oduševiće mnoge, a Lovernj je ostao bez teksta.
"Uh, kad mi je rečeno da će utakmica biti odigrana, rekao sam da je to savršena ideja. Svi igrači će hteti da dođu, zato mi je posebno drago što ću biti jedan od učesnika ove utakmice. Osećam da će biti jako zabavno, ali jedva čekam i proslavu koja će biti organizovana posle, a-ha-ha".

Kompletan intervju sa francuskim reprezentativcem i nekadašnjim kapitenom Partizana, u kojem je pričao o životu u Denveru, NBA ligi, Partizanu i mnogim drugim temama, možete pročitati u subotu ujutru na stranicama portala MOZZART Sport.


tagovi

Žofri LovernjFK PartizanNBA ligaMiško RažnatovićJadranska ligaDenver NagetsBeobasket Stars 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara