"Dragan Mrđa"
"Dragan Mrđa"

Loša Zvezda slavila na Karaburmi posle više od tri godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.11.13. | 15:02

Crveno-beli golovima Mrđe i Ninkovića (iz penala) uspeli da dođu do tri boda protiv razigranog OFK Beograda, iako nisu pružili dobru partiju. Na kraju – 1:2

Dragan Mrđa

Prvi put posle aprila 2010. godine Crvena zvezda pobedila je OFK Beograd na Karaburmi, međutim, vrlo lako moglo je da se dogodi da Romantičari očuvaju tradiciju nepobedivosti u duelima s crveno-belima, pošto je mladi tim Zlatka Krmpotića u dobrom delu meča bio bolji.

Izabrane vesti

Trenutak odluke zbio se u 79. minutu – duel Vasiljevića i Mrđe u kaznenom prostoru domaćih sudija Jeremić okarakterisao je kao jedanaesterac, i to posle konsultacije s pomoćnikom Stoiljkovićem. Bilo je povlačenja, čini se obostranog, i izvesno je da će se o ovoj odluci diskutovati... Miloš Ninković preuzeo je odgovornost na sebe i rutinski poslao loptu iza leđa Bojana Pavlovića za izuzetno vredna tri boda.

Inače, devetim golom u šampionatu, ali prvim van Marakane, Dragan Mrđa doveo je Crvenu zvezdu u vođstvo na Karaburmi protiv domaćeg OFK Beograda. Međutim, najveće zasluge za taj pogodak idu na račun Nikole Mijailovića koji je sjajno “izlomio” dvojicu Romantičara na levoj strani, i uputio oštar centaršut, po zemlji, lopta je prošla pored golmana OFK Beograda Pavlovića, a Mrđa se našao sam pred nečuvanom mrežom.

Osim opisanog pogotka, viđen je dosta dobar meč na Karaburmi u prvom delu – Zvezda je imala inicijativu, ali je i domaćin pretio. U 9. minutu je Planić, greškom defanzivaca Zvezde, ostao sam na pet metara od gola, ali nije uspeo da centaršut Zdjelara prosledi u mrežu. Glavom su Romantičari zapretili i u 33. minutu – posle lepog prodora Čavrića, Gajić je poslao loptui tik pored stative. Zvezda je najbolju šansu pre gola imala preko Ninkovića u 40. minutu. On se sam izborio za prostor za šut, sjajno tukao ka golu, ali je pogodio prečku.

Zvezda je usporila u nastavku, a OFK Beograd – ubrzao. Mladi igrači Romantičara, pre svih Ješić i Čavrić, pravili su ogromne probleme često tromoj odbrani gostiju. Sve to rezultiralo je izjednačenjem u 55. minutu: Ješić je “izlomio” Marka Petkovića po levoj strani i proigrao Čavrića koji je savladao Bajkovića.

Tim Slaviše Stojanovića, koji je ubrzo umesto lošeg Pečnika uveo (ispostavilo se) još lošijeg Savićevića, potom je preuzeo inicijativu, ali je sve to izgledalo dosta jalovo, pa je OFK Beograd bio opasan iz kontri. U jednom takvom napadu, u 68. minutu, Čavrić je izašao sam ispred Bajkovića, ali je oklevao, pa je golman gostiju stigao da interveniše. I u 88. minutu domaćin je imao priliku da izbori 2:2, ali su prvo Ivanović, pa Škrbić bili nespretni pred golom Bajkovića.

Što se Zvezde tiče, osim već opisanog i ispostaviće se odlučujućeg gola Ninkovića, ona nije imala dobre prilike, često je delovala neorganizovano, pa se može reći i da je zahvaljujući sreći došla do toliko dugo čekanog trijumfa na Karaburmi.

Inače, u prvom poluvremu meča na Karaburmi došlo je prekida od sedam minuta i to zbog transparenata Delija uperenih protiv predsednika FSS Tomislava Karadžića i sudijske organizacije.

U ostalim mečevima, Radnički iz Kragujevca je pobedio Novi Pazara sa 2:0, a Jagodina je slavila u Ivanjici.

OFK BEOGRAD – CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:1) 

Strelci: Čavrić u 55. za OFK, Mrđa u 43. i Ninković u 80. (penal) za Zvezdu. Stadion: Omladinski; Sudija: Milan Jeremić; 

OFK BEOGRAD (4-1-4-1): Pavlović – Antonov, Bates, Vasiljević, Planić – Zdjelar – Ješić, Gajić, Micevski, Paločević – Čavrić  (od 73. Ivanović)

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Bajković – Petković, Lazić, Krneta, Mijailović – Gogić – Ninković, Milijaš, Pečnik (od 62. Savićević) – Dauda (od 83. Kasalica), Mrđa (od 90 Mirić)

SUPERLIGA – 14. kolo:

Radnički 1923 – Novi Pazar 2:0
/Spalević 15pen, Tintor 34/

OFK Beograd – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Mrđa 43/

Javor – Jagodina 0:0

Radnički Niš – Čukarički 1:0 (0:0)
/Živković 94/

Partizan – Spartak 2:0 (0:0)
/Jojić 51pen, 60/

Sloboda – Donji Srem 0:1 (0:0)
/Zec 63/

Vojvodina – Napredak 3:1 (2:1)
/Kaluđerović 18, Vranješ 21, Alivodić 80 – Gavrić 11/

Nedelja:
13.00: Rad - Voždovac

(FOTO: Star Sport)

 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MrdjaMiloš NinkovićOFK BeogradSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara