"Kasiljas i Lopez"
"Kasiljas i Lopez"

Lopez bolji od Kasiljasa? Statistika kaže drugačije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.12.13. | 11:36

Sada već bivši kapiten Reala gol prima na svakih 161 minut. Duplo ređe nego prvi čuvar mreže Reala

Kasiljas i LopezBilo je raznih tumačenja. Da je prljav veš iz svlačionice iznosio u medije, da je unosio nemir u ekipu, pa i strogo fudbalskih opravdanja o navodnoj lošoj formi. Bilo kako, Iker Kasiljas je izgubio mesto među stativama Reala, a na gol liniju je stao Dijego Lopez što se ne dopada mnogim navijačima Kraljevskog kluba. A izgleda da ima i povoda za njihovo nezadovoljstvo. Naime, statistika govori u prilog tezi da je Kasiljas bolji golman od Lopeza.

Kasiljas, naime, gol prima na svakih 161 minut. Lopezov učinak je značajno skromniji – 72 minuta, odnosno 1,2 gola po meču naspram Kasiljasovih 0,5. Lopez je ove sezone branio na 22 utakmice i primio 18 golova. Kasiljas je na gol liniji bio osam puta i kapitulirao u četiri navrata.

Izabrane vesti

Ništa bolje Lopez ne stoji ni kada se njegove brojke uporede sa Kasiljasovim iz istog perioda u prošloj sezoni. Španski reprezentativac je do Božićne pauze u sezoni 2012/2013 odigrao 23 meča i primio 26 golova.

U celoj prošloj sezoni Kasiljas je branio na 29 mečeva i primio isto toliko golova, a 12 puta je uspeo da mrežu sačuva netaknutom. Dijego Lopez je među stativama bio na 25 utakmica, na četiri je ostao nesavladan, a 33 lopte završile su iza njegovih leđa.

Od kada ga je Žoze Murinjo zimus i promovisao u prvog golmana Lopez je branio na 53 meča, na osam nije kapitulirao, a u ukupno je primio 55 golova – 1,17 po meču. Kasiljasov učinak u istom periodu je mnogo impresivniji – 36 mečeva, 33 primljena gola, 17 utakmica u kojima je sačuvao mrežu za prosek od 0,89 pogotka po utakmici.

Trener Reala Karlo Anćeloti sigurno za sve ovo. Zašto onda ne ispravi nepravdu?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dijego LopezEvropaIker KasiljasPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara