"Slavlje navijača Lokerena"
"Slavlje navijača Lokerena"

Lokeren - ubica favorita

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.04.14. | 21:53

Samo tri dana pošto su odoleli na gostovanju u Liježu, Trikolori savladali Zulte i sprečili tim iz Varegema da preuzme prvo mesto na tabeli

Slavlje navijača LokerenaSpecijalizacija za iznenađenja! Lokeren je nastavio da šokira belgijsku javnost igrama u finišu Pro lige i samo tri dana posle remija sa Standardom na gostovanju u Liježu priredio još jedno razočaranje favorizovanom rivalu. Ovaj put Zulte Varegemu, koji je u slučaju pobede mogao do čela tabele. Imao je i vođstvo, ali su bodovi ostali na Daknamstadionu pošto je u dramatičnoj zaršnici Lokeren stigao do 3:2.

Odlučujući gol bio je delo 24-godišnjeg momka rođenog u Kinšasi Nila De Paua, koji je samo 30 sekundi ranije ušao na teren, ali podjednake "zasluge"  idu i na dušu golmana Zultea Samija Bosuta. On je samo dva minuta pošto je Zulte poravnao rezultat na 2:2 izgubio pojam o prostoru, zaleteo se na jednu dubinsku loptu... Ali je zaboravio da vidi da je sveži De Pau mnogo bliži lopti, pritom i brži, pa napadaču Lokerenea nije bilo teško da obiđe protivničkog golmana i loptu pošalje u praznu mrežu.

Izabrane vesti

Ogroman deo posla završio je i Bubakar Bari, koji je briljirao među stativama domaćeg tima, a ne treba zaboraviti ni odličnog Hamdija Harbauja, junaka iz prošlog kola (dao oba gola Standardu), a i sada strelca drugog pogotka za Lokeren.

Ukupno 20. u sezoni što ga stavlja na deobu prvog mesta na tabeli sa Standardovim Mičuom Bačuajom.

Sa druge strane, Teo Bongonda, momak od tek 18 godina, postigao je prelep gol za Zulte, ali njegova bravura iz 18. minuta nije bila dovoljna kako bi gosti izbegli prvi poraz od kako je u Belgiji počeo plej-of.

PRO LIGA:

Lokeren – Zulte 2:2 (1:1)
/Vanaken 38, Harbauj 60, De Pau 80 – Bongonda 18, Šolc 77ag/

Ponedeljak:
14.30: Klub Briž – Standard Lijež
18.00: Genk – Anderleht

(FOTO: Action Inages)


tagovi

Teo BongondaSami BosutŽupiler Pro ligaNil De PauLokerenHamdi HarbaujEvropaBubakar BariBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara