"Tibo Kurtoa"
"Tibo Kurtoa"

Ljudi, ovaj čovek je neuništiv (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.07.14. | 10:18

Šanse Belgije za plasman u polufinale Mundijala drastično rastu usled statističkih pokazatelja kvaliteta Tiba Kurtoe

Tibo KurtoaAko bi se rezonovalo samo na osnovu statistike, šanse Argentine da se plasira u priželjkivano polufinale Mundijala uopšte nisu velike. I to ne zbog manjka kvaliteta, jer ga u timu Alehandra Sabelje ima i za izvoz, već što će u subotu veče naspram Mesija i kompanije stajati – Tibo Kurtoa!

Koliko je golman Atletiko Madrida moćan možda najbolje ilustruje podatak da sa njim među stativama Belgija nikad nije poražena! Ukupno 21 susret i nestvaran učinak od 16 pobeda i tek pet nerešenih ishoda.

Izabrane vesti

Kurtoina statistika za BelgijuDa sve bude zanimljivije, Crveni đavoli su u međuvremenu beležili poraze u prijateljskim duelima od Obale Slonovače (0:3) i Japana (2:3), prethodno od Rumunije (1:2), Engleske (0:1) i Nemačke (1:3), ali je tad na gol-crti stajao Simon Minjole. Što golmana Liverpula sad nema u krupnom planu potpuno je razumljivo ako se uzme u obzira Kurtoin učinak, protkan činjenicom da je od pomenutog 21 susreta, na čak 12 uspeo da sačuva belgijsku mrežu. Od toga šest u kvalifikacijama za Mundijal, dva na mečevima u Brazilu i četiri puta u prijateljskim duelima.

Impresivno.

Svi mečevi Kurtoe za reprezentacijuJoš kad se tome doda podatak da je na Mundijalu loptu iz mreže vadio samo dva puta (Feguli iz Alžira iz jedanaesterca i Grin iz SAD-a u produžecima) jasno je da Argentince čeka pakleno težak zadatak. Naročito zbog činjenice da i najbolji igrač i strelac južnoameričke selekcije Lionel Mesi na poslednjih sedam mečeva (Primera, Liga šampiona, Super kup Španije) nije savladao Tiba Kurtou.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tibo Kurtoareprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalgrafikaBrazil2014HBrazil2014Belgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara