""
""

Liverpul nije završio: Sledi kupovina na Parku prinčeva, umešan i Atletiko

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.15. | 15:27

Posle dovođenje Bentekea, engelski klub će sve snage usmeriti na Lukasa Dinja iz Pari Sen Žermena

Potrošili su preko 110.000.000 evra na dovođenje pojačanja, ali još nisu završili sa kupovinom. Liverpul nastavlja da niže nove igrače. Sinoć je konačno završen posao oko dolaska najvećeg pojačanja Kristijana Bentekea, a već danas su započeli misiju kupovine Lukasa Dinja.

Izabrane vesti

Redsi su u dosadašnjem delu prelaznog roka doveli pomenutog Bentekea, zatim Firmina, Klajna, Džoa Gomeza, Ingsa, Milnera i rezervnog golmana Bogdana. Sada su se nameračili na levog beka Pari Sen Žermena.

Dinj je pre dve godine došao kao veliko pojačanje u PSŽ i jedan od najtalentovanijih levih bekova Evrope i sveta, a čak ga je i Real Madrid tada tražio. Međutim, na Parku prinčeva je ostao u senci veterana Maksvela koji je imao prednost u prvoj postavi. Dinj ne želi više da bude rezerva i zatražio je od klupskih čelnika da ga prodaju.

Loran Blan se na početku opirao toj ideji, ali je na kraju priznao da igrač ne želi da ostane na Parku prinčeva. Liverpul je odmah zauzeo pol poziciju u trci za Dinjov autogram. Pregovori su počeli, a PSŽ traži 12.000.000 evra od Redsa za francuskog defanzivca. Liverpul će verovatno pristati na tu sumu i dobiće četvrtog levog beka u ekipi. Već imaju Alberta Morena kojeg su kupili letos, pomenutog Gomeza kojeg su pazarili nedavno i Hosea Enrikea na kojeg više ne računaju.

PSŽ je takođe spreman za transfer i automatski će proslediti 9.000.000 evra madridskom Atletiku za Giljermea Sikeiru koji višak posle povratka Filipe Luisa. Atletiku ide u prililog da se reši Sikeire, ali će pokušati da iskoristi ovu situaciju i da smanji finansijski zahtev, ali po cenu da Tijago Mota bude uključen u priču.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tijago MotaŠpanijaPrimeraPremijer ligaprelazni rok 2015Pari Sen ŽermenLukas DinjLiverpulLiga 1Giljermo SikeiraFrancuskaEvropaEngleskaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara