""
""

Liverpul još jednom kanonadom preti Arsenalu, Čelsiju malo i kad vodi, majstorija Osvlada zaustavila Siti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.13. | 18:04

Crveni nemilosrdni prema Vest Hemu (4:1), Plavci ostavili bodove na stadionu Britanija (2:3), Mančester samo do remija u Sautemptonu (1:1)

Svi favoriti nikom ponikoše, samo Liverpul hoda uzdignuta čela! Crveni su, za sada, najveći profiteri 15. kola Premijer lige pošto su na svom terenu rutinski savladali Vest Hem (3:1), sačekali kikseve Mančester Sitija i Čelsija i posle ove runde napredovali na deobu drugog mesta, preskočivši Građane i pozicioniravši se tik uz rame Plavaca iz Londona, koji su zastali u gostima.

Pošto se raspucao u duelu sa Noričem, Luis Suarez je malo prikočio protiv Vest Hema, samo jedan gol je postigao, ali je i pre njegovog umeća ekipa Brendana Rodžersa obezbedila vredna tri boda i stigla samo na četiri koraka iza Arsenala, pre nedeljnog derbija Tobdžja i Evertona. Mač na Enfildu obeležili su autogolovi , bilo ih je čak tri. Crveni su dugo tražili kluč za bravu golmana Jaskelainena, da bi krajem prvog i početkom drugog poluvremena stekli prednost pošto je u šesnaestercu Čekićara nespretno reagovao Gaj Demel. Pošto je početkom drugog dela Stiven Džerard poslao centaršut na glavu Mamadu Sakoa, a bivši štoper Pari sen Žermena podigao na 2:0, usledilo je još jedan pogodak u sopstvenu mrežu, ovoga puta u režiji Martina Škrtela (ne zaboravite da je Slovak i protiv Hala dva puta savladao Minjolea), a onda je ono malo sumnje na Enfildu otklonio Suarez, pre nego što je O'Brajen pogodio tamo gde nije trebalo – 4:1.

Izabrane vesti

Ta pobeda je razveselila navijače Liveprula jednako koliko i rezultati utakmica njihovih konkurenata. Mančester Siti je prošao malo bolje od imenjaka Junajteda, pošto je sa stadiona Sent Meri doneo bod, ali mu je to slaba uteha, pošto je vodio ranim golom Kuna Aguera. Petim na pet poslednjih mečeva. Doduše, Pelegrinijeva četa je još i dobro prošla, jer je Sautempton opravdao status jednog od najprijatnijih iznenađenja prvenstva i izborio remi spektakularnim golom Pabla Osvalda. Bivši napadač Rome je napravio dar-mar u odbrani Građana i na sjajan način pogodio raklje za iznenađujućih 1:1.

Još gore je prošao Čelsi, u meču krcatom preokretima u jednom trenutku imao je sve, a na kraju se u London vraća praznih šaka. Andre Širle je postigao dva gola na stadionu Britanija, ali od toga ekipa Žozea Murinja nema nikakve vajde, jer su u poslednje vreme ranjivu odbranu Plavaca (osam golova na četiri utakmice) redom varali Krauč, Ajrland i Asaidi za prvu pobedu Stouka nad Čelsijem posle 39 godina!

PREMIJER LIGA – 15. KOLO

Mančester junajted – Njukasl 0:1 (0:0)
/Kabaj 61/

Kristal Palas – Kardif 2:0 (1:0)
/Žerom 6, Šamak 57/

Liveprul – Vest Hem 4:1 (1:0)
/Demel ag, Sako, Suarez 81, O Brajen 86 ag – Škrtel 66 ag/

Sautempton – Mančester Siti 1:1 (1:1)
/Osvaldo 42 – Aguer 10/

VBA – Norič 0:1 (0:1)
/Huper 13, Fer 89/

Stouk – Čelsi 3:2 (1:1)
/Krauč 42, Ajrland 50, Asaidi 90 – Širle 9, 53/

18:30 Sanderlend - Totenhem

Nedelja:
14:30 Fulam – Aston Vila
17:00 Arsenal – Everton

Ponedeljak:
21:00 Svonsi - Hal

(FOTO: Action images)


tagovi

ČelsiEngleskaEvropaLiverpulMančester SitiPablo OsvaldoPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara