"Suso postiže odlučujući gol za Liverpul"
"Suso postiže odlučujući gol za Liverpul"

Liverpul je 14 golova iz penala dao, ali rekord nije pao: Najduža serija pucala se u Namibiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.09.14. | 11:40

Evo još nekoliko podataka iz istorije šutiranja jedanaesteraca...

Suso postiže odlučujući gol za LiverpulEnfild je video dramu, ali nije rekord. Liverpul se jedva progurao u naredno kolu Liga kupa pošto je posle tročasovnog maratona izbacio Midlzbro, ali utakmica prvog kola Liga kupa Engleske, u kojoj je viđen čak 31 jedanaesterac (jedan u nadoknadi vremena i još 30 u seriji), nije najduža u istoriji fudbala kad je o penalima reč.  

Izabrane vesti

Crveni su eliminisali goste sa Riversajda rezultatom 14:13 na penale i tako podstakli statističare da zagnjure u arhiv, odakle je isplivao podadak da svetski rekord po broju udaraca sa bele tačke dolazi iz – Namibije. U finalu tamošnjeg kupa 2005. malo poznati KK Palas i Siviks šutirali su čak 48 jedanaesteraca, da bi na kraju domaćin slavio 17:16.

Zanimljivo, Liverpul i Midlzbro nisu uspeli da postave engleski rekord po broju uzastopno iskorišćenih penala na jednom meču. Taj rezultat je u vlasništvu fudbalera Brokenhrsta i Endover tauna. Oni su u 9. oktobra prošle godine pucali do iznemoglosti, bili su precizni 29 puta, da bi u okviru Hempšir kupa slavio Brokenhrst 15:14.

Za najveći broj postignutih golova važi serija između Huventud Alijance i Generall Paz Juniorsa, argentinskih nižerazrednih klubova koji su 20. decembra 2009. iznedrili rezultat 21:20. Interesantno, u tom nizu čuvar mreže Huventuda, izvesni Gonzales, primio je 21 gol uzastopno.

A kad je reč o fudbalu u Evropi, serija sa najvećim procentom uspešnosti izvođača penala dogodila se 28. novembra 1996. U osmini finala Kupa Truske fudbaleri Galatasaraja senzacionalno su poraženi od Genčlerbirligija, jer je posle 1:1 u regularnom delu bilo 16:17 ne penale, uz procenat od 97,1 iskorišćenih šuteva.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaLiverpulpenaliPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara