"Nebojša Jelenković u Liteksovom dresu"
"Nebojša Jelenković u Liteksovom dresu"

Liteksova legenda Nebojša Jelenković: Nije Budaren nikog udario, nego je Ješić njega izbacio iz tima

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.16. | 15:00

Šta se zapravo desilo 2008. u Dubaiju?

Nebojša Jelenković u Liteksovom dresuFabijen Budaren kaže da mu je pao mrak na oči. Kaže pretrčao je ceo teren i udario Miodraga Ješića jer mu je tražio novac da bi ga stavio u tim. Tadašnji trener Liteksa kategorički je demantovao takav scenario, a i legenda kluba iz Loveča i bivši kapitena Nebojša Jelenković tvrdi da je Francuz ozbiljno "dosolio" istinu obraćajući se novinaru francuskog Football365 portala.
"Pod broj jedan, kako to pretrčao si ceo teren? Pa gde si bio na treningu ako ne na terenu", smeje se Jelenković, nekadašnji kapiten Liteksa, kluba u kojem je proveo punih 13 godina zbog čega smo s njim i kontaktirali ne bismo li saznali šta se desilo te 2008. godine u Dubaiju.

Ali pošto stvar nije za šalu, da se uozbiljimo...
"Te jeseni ja sam bio na pozajmici u Kubanju, ali pošto su rezultati bili loši, na polusezoni smo bili tek osmi na tabeli, pa su na zimu vratili nas nekoliko. Bio je tu i Zoran Janković, pa Džemal Berberović. Ješić je došao nekoliko kola pred kraj polusezone", priseća se Jelenković i nastavlja.
"Ne poznajem mnogo tog Francuza, proveli smo u klubu zajedno samo dve nedelje, ali čim smo došli videli smo da ga Ješić ne vidi u timu. I Francuz je to video, pa je stalno nešto negodovao, sugerisao rukama po treninzima, radio šta je hteo. I jednom kad se tako razmahao na treningu u Dubaiju, Ješa mu je prišao i poslao ga u svlačionicu. Bilo je tu naravno psovki, dešava se to, ali ništa više. Odmah sutradan Liteks je Francuza vratio avionom za Bugarsku, pa su ga posle poslali na pozajmicu u Rumuniju. Ma sve u svemu - smešna priča", pojašnjava Jelenković, koji je u međuvremenu završio igračku karijeru i vratio se u rodni Novi Sad.

Izabrane vesti

Fabijen Budaren je posle neuspele pozajmice Klužu igrao za Van, Orilak i još neke francuske niželigaše čija imena ćemo teško izgovoriti. Želeo je po svemu sudeći da bar još jednom izgleda kao mangup. Kad već nije uspeo na terenu, onda bar na jeziku... 

(FOTO: Action Images)


tagovi

BugarskaEvropaLiteksmeđunarodni fudbalMiodrag Ješić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara