""
""

Lisac za MOZZART: Ima još vremena za dogovor oko ABA lige, uradićemo sve za dobrobit košarke

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.15. | 17:00

“Ne postoji zvaničan zahtev od FIBA da se privatna lica povuku. Mislim da to neće biti ni traženo. Ključna stvarj je da se na kvalitetan način pripreme papiri i da se, uz saradnju sa savezima i klubovima, uz neke modifikacije nastavi takmičenje“, poručio prvi operativac ABA lige

Vremena za rešenje problema oko funkcionisanja košarkaške ABA lige je sve manje, ali i dalje postoji prostor da se sve završi na koliko-toliko miran način. Generalni menadžer ABA Roman Lisac rekao je da će mnogo toga biti jasnije posle sastanka u Zagrebu 16. juna kojem će prisustvovati predstavnici saveza, klubova i ABA lige.

Izabrane vesti

Sastanak su tražili svi klubovi učesnici i košarkaški savezi u regionu, među kojima je Košarkaški savez Srbije.
“Ne bih mnogo da pričam pre sastanka, ali moram da se zahvalim svim savezima i klubovima što su pristali da dođu na sastanak.  Valjda ćemo da nađemo rešenje koje će biti prihvatljivo za sve. Bilo bi nekorektno da se sada bilo šta prejudicira dok se ne nađemo i vidimo šta i kako, a smatram da ima još vremena i prostora za dogovor“, rekao je Lisac za MOZZART Sport.

OBRAČUN U ZAGREBU: KLUBOVI ABA LIGE I ČELNICI NACIONALNIH SAVEZA ZA ISTIM STOLOM 16.JUNA!

Kao jedan od glavnih problema navodno se nameće to što 20 odsto vlasništva u regionalnoj ligi imaju privatna lica, a to je za FIBA neprihvatljivo.
“Ne postoji zvaničan zahtev od FIBA da se privatna lica povuku. Mislim da to neće biti ni traženo. Ključna stvarj je da se na kvalitetan način pripreme papiri i da se, uz saradnju sa savezima i klubovima, uz neke modifikacije nastavi takmičenje“, naveo je prvi operativac ABA lige.

Lisac je dodao i da mu je najvažnije da se na sastanku u Zagrebu cela situcija razreši na najbolji mogući naćin, za dobrobit košarke u svim zemljama regiona.

FIBA je zapretila da će suspendovati sve zavese čiji klubovi budu igrali ABA ligu koju ona ne priznaje kao krovna košarkaška organizacija.

(FOTO: MN Press)


tagovi

ZadarSrbijaSlovenijaRoman LisacFK PartizanOlimpijaKrkaJadranska ligaHrvatskaFK Crvena zvezdaCibonaBudućnost PodgoricaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara