"Roman Lisac"
"Roman Lisac"

LISAC UVERAVA: Kosovo nije u našim planovima, niti će biti!

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.04.13. | 13:30

"ABA liga u definitivno ne planira nikakva proširenja, pogotovo ne na teritorije koje bi mogle da donesu uvećanje tenzije, bilo kakvu negativnu energiju ili nanesu štetu svemu što smo uradili u poslednjih 12 godina“, rekao je novinarima u Banjaluci generalni menadžer ABA lige

 

Roman Lisac(Od specijalnog izveštača MOZZART SPORTA u Banjaluci)

Izabrane vesti

Generalni menadžer ABA lige, Roman Lisac, na druženju sa novinarima u Banjaluci uverio je da Kosovo neće postati deo Jadranske lige ni sada, a ni u skorijoj budućnosti.

On je rekao da je izjava predsednika Radovana Lorbeka podigla tenziju na Balkanu, ali da je priča “prenaglašeno preneta“. Lisac je tako otklonio svaku sumnju, jer bi ulaskom Kosova srpski narod i sport još jednom bili popljuvani i poniženi, a sigurno je da bi se cela priča pretvorila u skandal ogromnih razmera.
“Izjava gospodina Lorbeka je prenaglašeno preneta, zbog čega su nastali nemiri. ABA liga u definitivno ne planira nikakva proširenja, pogotovo ne na teritorije koje bi mogle da donesu uvećanje tenzije, bilo kakvu negativnu energiju ili nanesu štetu svemu što smo uradili u poslednjih 12 godina. Takođe, FIBA nije priznala Kosovo, koje uopšte nije u našim planovima“, uverava nas Lisac.

Podsetimo, ABA liga trenutno ima 14 klubova, a prema odredbama i propozicijama, novi klubovi mogu postati deo Jadranske lige samo iz zemalja koje su već članice regionalnog takmičenja.

Piše: Nikola Stojković
(nikola.stojkovic@mozzartbet.com)

(FOTO: abaliga.com)


tagovi

ABA ligaBiHEvropaFajnal forJadranska ligaKosovoRadomir LorbekRoman Lisac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara