"Roman Lisac"
"Roman Lisac"

Lisac: Sudije će izabrati Jadransku ligu, od nje žive!

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.15. | 14:39

Sudeći prema rečima generalnog direktora ABA lige sukob je posledica interesa Srba da preuzmu organizaciju regionalnim takmičenjem?

Roman LisacSaopštenja se čitaju, ali ostaje najveća dilema u inače prilično nejasnom sukobu Fibe i ABA lige (nejasnom, osim u slučaju pozadine košarkaškog rata o kojoj je za MOZZART Sport govorio predsednik KSS Dragan Đilas). Čime to Fiba može da ugrozi postojanje regionalnog takmičenja pod okriljem privatne kompanije Sidro? Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac u startu odbacuje sudije kao argument Fibe.

Iako je krovna organizacija svetske košarke opasno zapretila sudijama: Ako se sudije ogluše o njene zahteve neće moći da sude evropska i svetska prvenstva. Međutim, Lisac je uveren da će klupska košarka odneti prevagu. Jer…
"Kada sudije dobiju pismo od Fibe situacija će se iz korena promeniti. To će značiti da ne mogu da sude ABA ligu , Evroligu kao i Evrokup. Oni sude na tim utakmicama svakog vikenda i žive od njih. Od prvenstava ne žive", pojašnjava za Ekipu24 Lisac, koji je već više puta odgovornost za svađu na relaciji Fibe i ABA lige prebacio na – srpske košarkaške funkcionere.

Izabrane vesti

Pre svih na legendarnog Dejana Bodirogu, kome se priključio i novimenovani generalni sekretar Košarkaškog saeza Slovenije Raša Nesterović. Još jedan legendarni košarkaš.
"Mi Slovenci smo uvek papani! Kao nije u redu da mi vodimo ligu, bolje bi bilo da to radi neko drugi", sarkastičan je Lisac, koji podseća da ABA trenutno ima podršku svih klubova učesnika, te još njih 15 iz regiona.
"Klubovi žele ovu ligu i nije važno da li je vodi Lisac ili neko drugi. Oni su saterani u ugao i niko ih ne razume. Kod nas klubovi ne plaćaju niti jedan cent za registraciju igrača, sudijske takse, ma ništa. I tu je razlika. E sad, ako bi FIBA svima ponudila koji million, ja bi im čestitao i poslao ih njima".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Roman LisacKSSJadranska ligaDejan Bodiroga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara