"Roman Lisac"
"Roman Lisac"

Lisac: Hvala Đilasu i Dinkiću, ali Banja Luka daje bolje uslove

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.13. | 18:57

Generalni menadžer ABA lige zahvalio se svim gradovima kandidatima za organizaciju završnog takmičenja, međutim, istakao da je grad u Republici Srpskoj dao najkonkretniju i najbolju ponudu, i da je ta činjenica kumovala definitivnoj i konačnoj odluci

 

Roman LisacGeneralni menadžer Jadranske lige Roman Lisac zahvalio se Beogradu, gradonačelniku Draganu Ðilasu, kao i predstavnicima ostalih gradova koji su ponudili kandidaturu za organizaciju završnog turnira tog takmičenja.

Izabrane vesti

Čelnici regionalne lige, posle mnogo komplikacija i kontroverzi, odlučili su da završni turnir bude odigran u Banja Luci, odnosno u dvorani u Laktašima.
"Zahvaljujemo se gradu Beogradu i njegovom gradonačelniku Draganu Ðilasu, gradu Kragujevcu i ministru finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađanu Dinkiću, koji je podržao njegovu kandidaturu, Skoplju i gradonačelniku Ivici Konevskom, kao i gradu Nišu i predsedniku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije Zoranu Živkoviću, koji je potpisao njegovu kandidaturu za organizaciju završnog turnira", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Jadranske lige.

Lisac je dodao da su svi gradovi dostavili više nego korektne ponude, ali da su one u određenim segmentima bile slabije od predloga Banja Luke.
"Banja Luka je dobila prioritet s obzirom da njena ponuda jedina ispunjava sva tri osnovna kriterijuma: sportski, organizaciono - finansijski i bezbednosni. Shodno Propozicijama lige, pri određivanju domaćina završnog turnira prednost ima bolje plasirani tim. Istovremeno, Banja Luka je prihvatila sve organizacione i finansijske uslove, ali pružila i sve neophodne bezbednosne garancije na najvišem državnom nivou", objasnio je Lisac.

Finalni turnir biće odigran u periodu od 25. do 27. aprila.
"S obzirom na kvalitet timova i ulog, duboko smo uvereni da će završni turnir u Banja Luci biti kruna jedne od najzanimljivijih sezone Jadranske lige u 12 godina njenog postojanja. Verujemo da će Banja Luka biti dobar domaćin i opravdati očekivanja javnosti i Lige", zaključio je Lisac.

(FOTO: MN Press)


tagovi

BiHDragan ĐilasEvropaJadranska ligaMlađan DinkićRoman LisacSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara