"Roman Lisac"
"Roman Lisac"

Lisac: Greške su napravljene u najboljoj nameri

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.13. | 09:37

Da ne ispadne kao opravdanje, ali sve je bilo rađeno u najboljoj nameri. To je odluka koja je bila prihvaćena na sednici Skupštine i nisu je doneli neki Josip, Rado ili Roman i uneli u propozicije. Smatrali smo da neko ko je pobednik posle 26 kola ligaškog dela, mora da bude nagrađen. A nagrada je Evroliga“, poručio je generalni menadžer ABA lige u intervjuu za Novosti

 

Roman LisacU jeku gotovo skandaloznih događaja vezanih za plasman ekipa u Evroligu iz regionalnog takmičenja naredne sezone, generalni menadžer ABA lige, Roman Lisac je u intervjuu za “Novosti“ rekao da je sve rađeno u najboljoj nameri, i da je logično da ekipa koja je prvoplasirana posle 26 kola bude nagrađena igranjem u najjačem evropskom klupskom takmičenju.
„Da ne ispadne kao opravdanje, ali sve je bilo rađeno u najboljoj nameri. To je odluka koja je bila prihvaćena na sednici Skupštine i nisu je doneli neki Josip, Rado ili Roman i uneli u propozicije. Smatrali smo da neko ko je pobednik posle 26 kola ligaškog dela, mora da bude nagrađen. A nagrada je Evroliga“, poručio je Lisac na početku razgovora.

Izabrane vesti

Generalni menadžer regionalnog takmičenja smatra da je ključno to da nije bilo namere da se nanese šteta bilo kome.
„Uglavnom se sve završilo kao što je pisalo u našim propozicijama. Za mene je ključno da nije bilo namere da se nekom nanese šteta. Da je došlo do problema u nerazumevanju pravila, jeste. Mada, ako otvorimo pravila Evrolige, ne verujemo da ćemo svi jednako tumačiti šta znači šta. Možda je sve ovo pouka da moramo da budemo malo oprezniji, da bolje sve gledamo, da više diskutujemo, pa tek onda da donesemo odluku. Iako mi imamo pokriće za stvari koje ne pišu u našim propozicijama. Kod nas u propozicijama stoji, ako nije napisano, poštuju se propozicije Evrolige“, objasnio je Lisac, a zatim dodao kakve će sve implikacije imati odluka Evrolige:
„Pokazalo se da imamo problem koji ćemo morati da rešavamo pod hitno. Sve što Evroliga predloži nama ne odgovara, jer nema plej-ofa. Ako budemo imali doigravanje, onda nam apsolutno odgovara. Sve lige imaju plej-of, i moraćemo i to da uradimo. Ne može da se dogodi da neko dobije 26 utakmica, bude poražen jednom i ostane bez ičega. To je naš vodič ove sezone, prihvatili smo nešto nerazmišljajući da se to kosi sa pravilima Evrolige“.

Za kraj, Lisac je istakao da je obavio razgovor sa gradonačelnikom Draganom Đilasom, i da je realno da Beograd bude domaćin fajnal-fora, i da je nerealno da to bude Hrvatska, s obzirom da postoji velika verovatnoća da se u završnici nađu Crvena zvezda Telekom, Partizan, Budućnost i Igokea.
„Razumem Đilasa kada kaže da nema preterano velike želje za organizacijom fajnal-fora, što zbog činjenice da nema mesta u budžetu za organizaciju ovakvog događaja, što zbog nedavnih dešavanja u Kragujevcu. Ipak, postoji mogućnost da F4 bude organizovan u glavnom gradu Srbije, ali samo ako se obezbede sigurnosne mere. Najnormalnije bi bilo da se F4 igra u Beogradu, bilo bi suludo razmišljati o Hrvatskoj ili nekoj drugoj državi. U konkurenciji za organizaciju F4 su Beograd, Kragujevac, Niš, Skoplje i Laktaši“, zaključio je Lisac.

(FOTO: MN Press)


tagovi

BiHCrna GoraEvropaHrvatskaJadranska ligaMađarskaMakedonijaRoman LisacSlovenijaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara