"Slavlje igrača Liona"
"Slavlje igrača Liona"

Lion se iživljavao na Kneževima i sa šest komada overio Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.16. | 22:55

Lavovi bili nemilosrdni prema Monaku koji su demolirali sa čak 6:1 u finalu za drugo mesto. Kavani tukao i sa zemlje i iz vazduha na Korzici

Slavlje igrača Liona

Obračun za Ligu šampiona u Lionu trebalo je večeras da bude spektakularan, ali smo umesto toga gledali dominaciju jednog tima, domaćina koji se prosto iživljavao na Monaku u finalu borbe za drugo mesto iza neprikosnovenog Pari Sen Žermena. Na kraju puleni Bruna Ženezija su do vrha napunili mrežu Kneževa (6:1) i kolo pre kraja overili drugo mesto, odnosno direktan plasman u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

U Francuskoj u slučaju istog broja bodova na kraju, odlučuje gol razlika, a Lionu će elitno takmičenje izmaći jedino pod uslovom da u poslednjem kolu na gostovanju Remsu izgubi sa dvocifrenom razlikom. Zasluženo su večeras Lavovi slavili, od starta su pregazili Monako, a već posle 35 minuta na semaforu je stajalo 4:0. 

Posao im je olkašao Lasina Traore koji je zaradio drugi žuti karton već u 23. minutu, pa su domaćini imali i lepu brojčanu prednost kao zamajac za miran nastavak meča. Ni sam gazda Žan Mišel Ola nije mogao da veruje da su njegovi asovi ovako razigrani, a Gezal, pa trostruki strelac Lakazet i sjajni štoper Janga Mbiva, koji je dva puta matirao Subašića, leteli su prosto po terenu i totalno razmontirali ekipu Leonarda Žardima.

Počasni gol Rikarda Karvalja bilo je sve što je Monako uradio, ali je to bilo premalo, pa će Kneževi u poslednjem kolu kod kuće protiv Monpeljea probati da overe poziciju broj tri i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ipak, nakon večerašnjeg debakla, pitanje je šta će biti sledećeg vikenda...

Sjajno veče imao je i šampion Pari Sen Žermen koji je kao gost ubedljivo slavio na Korzici protiv Gazelek Ajačija sa 4:0. Čak tri gola postigao je Edinson Kavani, prvi i treći glavom posle nebeskih skokova, ali je najlepši bio onaj drugi kada je nakon pasa Di Marije sjajno primio loptu i majstorski se oslobodio čuvara. Tačku na trijumf stavio je fantastični Zlatan Ibrahimović u nadoknadi vremena. Bio je to njegov 35. gol. 

Kiks Monaka u Lionu dobro je došao Nici koja je golovima Valerija Žermena u 86. i 89. minutu stigla do važne pobede nad Sent Etjenom (2:0) kojom je obezbedila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali se i približila Kneževima na dva boda. U slučaju da Monako kiksne u poslednjem kolu, možda se za tim sa Azurne obale otvori mogućnost da izbori čak i kvalifikacije za Ligu šampiona, što bi bila lepa nagrada za dobru sezonu koju su imali.

Lil je podbacio večeras, kao domaćin nije uspeo da slomi Gengan (0:0), pa je propustio šansu da preskoči Sent Etjen i dospe na poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.  

Marselj je slavio protiv Remsa (1:0) kod kuće prvi put od septembra 2015,  i vezao je drugu uzastopnu pobedu, ali daleko od toga da su igrači sa Velodroma briljirali. Za pobedu treba da zahvale sjajnom Mišiju Batšuaiju koji je u 56. minutu izblokirao ispucavanje golmana gostiju i postigao gol odluke.

U borbi za opstanak najbolji posao odradio je Tuluz, koji je pogotkom Oskara Treha minimalno savladao ranije otpisanu Trou (1:0), a zahvaljujući kisevima Gazeleka i Remsa probio se u bezbednu zonu. Samo Pavle Ninkov je od Srba bio u timu Tuluza večeras, i to na klupi, ušao je u igru u nadoknadi vremena, ali daleko od toga da su Ljubičasti završili posao, jer moraju u poslednjem kolu na gostovanju Anžeu da jure pobedu za siguran opstanak u Ligi 1.

FRANCUSKA – 37. KOLO

Bastija – Anže 1:0 (1:0)
/Kouzak 43/

Bordo – Lorijen 3:0 (2:0)
/Malkom 12, Dijabat 21,49/

Gazalek Ajačio – PSŽ 0:4 (0:1)
/Kavani 13, 50, 59, Ibrahimović 90+3/

Lil – Gengan 0:0

Lion – Monako 6:1 (4:1)
/Gezal 3, Lakazet 8, 35, 81, Janga-Mbiva 34, 59 – Karvaljo 41/

Marselj – Rems 1:0 (0:0)
/Batšuai 56/

Monpelje – Ren 2:0 (0:0)
/Ninga 58, Budebuz 70/

Nant – Kaen 1:2 (0:2)
/Bedoja 78 - Rodelan 5, Delor 45. penal/

Nica – Sent Etjen 2:0 (0:0)
/Žermen 86, 89/

Tuluz – Troa 1:0 (0:0)
/Treho 53/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pari Sen ŽermenOlimpik MarseljOlimpik LionMonakoMapu Janga MbivaLiga 1FrancuskaEdinson KavaniAleksandr Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara