Lion ispao! Strazbur je smrt za velikane..

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.01.19. | 23:01

Šok za favorita...

Prvo četvrtfinale francuskog Liga kupa je odmah donelo i veliko iznenađenje! Lion je na svom terenu eliminisan od Strazbura – 1:2!

Lion je napadao svim silama u prvih dvadesetak minuta, opsedao gol protivnika, a gostujuća odbrana predvođena kapitenom Stefanom Mitrovićem je nekako odolevala....U jeku Lionovih napada, Strazbur je poveo! Tomason i Martin su odigrali lep dupli pas, Tete je skrivio penal iz kojeg je Ludovik Ažork najavio senzaciju.

Izabrane vesti

Nastavio je Lion još jače da napada i u finišu prvog poluvremena sabio goste „u krilo“ golmanu Kamari. Ređale su se šanse, stativa u 44. minutu, stativa u 45. minutu, pa penal za Lion u drugom minutu nadoknade. Izgledalo je da stiže zasluženo izjednačenje ali je Nabil Fekir poslao loptu preko gola.

Trener domaćih je na poluvremenu oveo ofanzivca Traorea umesto defanzivca Mendija, naredio totalnu ofanzivu i došao do izjednačenja već u 49. minutu. Upravo je Traore bio strelac posle lepog prodora i šuta pod prečku.

Izgledalo je da Lion ništa neće zaustaviti na putu do totalnog preokreta, ali samo tri mnuta posle izjednačenja je usledio novi šok za domaće. Posle kornera, štoper Strazbura Lamine Kone je bio najviši u skoku i doneo novo vođstvo gostima!

Od tog šoka se Lion nije oporavio... Iako je napadao svim silama do kraja. Imali su domaći gomilu šansi u poslednjih desetak minuta, ali je na golu Strazbura blistao golman Kamara. Malo je i sreća pogledala goste i uspeli su da posle Lila i Marselja, eliminišu još jednog favorita. U polufinalu ih čeka bolji iz duela između Monaka i Rena.

(FOTO: reuters)


tagovi

Stefan MitrovićLiga kup Francuskebertran traoreLamin Kone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara