"Juventus"
"Juventus"

LIGA ŠAMPIONA: Juve se plaši da ne prođe kao Barsa, Valensija ima recept za Francuze

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.02.13. | 12:35

Pobeda Seltika protiv Barselone i fanatični navijači plaše trenera Juventusa Antonia Kontea. Slepi miševi nisu izgubili od francuskih klubova još od davne 1980. godine

Juventus

Druga faza Lige šampiona je pred nama! Utakmice Seltik – Juventus i Valensija  - Pari Sen Žermen otvaraju nokaut fazu za sezonu 2012/13. Trofej namenjen prvaku Evrope sasvim sigurno će promeniti vlasnika obzirom da se Čelsi, aktuelni osvajač Lige šampiona, nije plasirao u drugi krug.

Izabrane vesti

Jedna od ekipa koja ove godine ima visoke ambicije u najjačem takmičenju je aktuelni italijanski šampion Juventus koji je grupnu fazu završio na prvom mestu grupe E, upravo ispred Čelsija.

Iako se u prvi mah činilo da je Juventus imao sreće prilikom žreba, crno-beli neće imati nimalo lak posao protiv Seltika koji je na svom terenu bio bolji od Barselone.
„Moraćemo da budemo veoma oprezni. Očekujem pun stadion koji će biti Seltikov 12. igrač. Seltik je jako dobar tim. uspeli su da pobede Barselonu u Glazgovu, ali i u Španiji su odigrali dobro. Veoma ih respektujemo“, rekao je trener Juventusa Antonio Konte.

Stara dama igra odlično ove sezone. Trenutno su prvi na tabeli Serije A i u Glazgov dolaze posle trijumfa u prethodnom kolu protiv Fjorentine (2:0).

Ipak, Seltik nije izgubio prethodnih osam utakmica na svom terenu kada su im u goste dolazili timovi iz Serije A.
„Verujemo da možemo proći dalje. Ništa neće biti gotovo posle 90 minuta. Juventus imao odlične napadače (Vučinić, Đovinko, Anelka) i jak vezni red (Vidal, Pirlo, Markizio), ali bez obzira na njihov kvalitet ne smeju da potcene Seltik. Za mene je ovo jedna od najvećih utakmica u karijeri“, izjavio je Nil Lenon, menadžer Seltika.

Nastup Giorgosa Samarasa na ovom meču je pod upitnikom, što bi mogao da bude veliki hendikep za Seltik. Efe Ambroz se vratio sa Kupa afričkih nacija gde je osvojio trofej sa Nigerijom i trebao bi biti na klupi.

Juventus će sasvim sigurno igrati bez Đorđa Kjelinija koji je suspendovan za ovaj meč i Paola De Ćeljea koji je povređen. Nastup Kvada Asamoe je pod znakom pitanja zbog odsustva iz tima skoro mesec dana na KAN.

Na poslednjem duelu između ova dva tima (2001) Seltik je slavio u Glazgovu rezultatom 4:3, međutim u drugom meču u Torinu Juventus je pobedio sa 3:2 i prošao dalje. Zanimljivo, menadžer Seltika Nil Lenon i njegov pomoćnik Johan Mjalbi igrali su u oba meča.

VALENSIJA PUNA SAMOPOUZDANJA PRED GOSTOVANJE PARI SEN ŽERMENA

Valensija

Od kako je na mesto trenera došao Ernesto Valverde, Valensija se nalazi u usponu forme. Pobedom u nadoknadi vremena protiv Selte, u prethodnom kolu, napravili su sjajnu uvertiru pred dolazak ’’drim tima’’ iz Pariza. U prilog im ide i odlična tradicija protiv francuskih klubova. Naime, Slepi miševi nemaju poraz od ’’Francuza’’ čak 17 utakmica.
„Puni smo samopouzdanja. Želimo prolaz dalje, to je sigurno. Očekujem sjajnu atmosferu i pobedu svog tima“, rekao je Valverde.

PSG u Španiju dolazi kao lider Lige 1, ali i bez dva bitna igrača koji neće igrati zbog povrede – Tijaga Mote i Tijaga Silve.
„Ne mislim da smo favoriti u ovom meču. Valensija ima dobar tim, uigrani su. Biće ovo otvorena utakmica, pravi spektakl. Ovo je odličan test za nas“, ističe Karlo Anćeloti.

Valensija će takođe biti oslabljena neigranjem defanzivca Antonia Baranja zbog suspenzije kao i Alu Sisoka i Džeremija Matjua zbog povrede. Dobra vest za navijače Slepih miševa je povratak najboljeg strelca Roberta Soldada posle suspenzije.

Dobra forma Zlatana Ibrahimovića, koji je za viked postigao svoj 21. pogodak, svakako raduje trenera Anćelotija.

Pored neigranja Silve i Mote u timu Svetaca se neće naći ni najnovije pojačanje Dejvid Bekam koji još nije potpuno spreman. U tim PSG-a  vraća se Mamadu Sako.

Zanimljivo, ova dva kluba se do sada nikada nisu sastajala u zvaničnim mečevima. Jedini susret koji su odigrali bio je prijateljski meč 2007. godine u Londonu kada su Sveci slavili rezultatom 3:0.

U sredu su na programu još dva meča. U derbiju osmine finala, na Santjago Bernabeu, snage će odmeriti Real Madrid i Mančester junajted dok će Šahtjor dočekati Borusiju iz Dortmunda.

(Foto: Action Images)


tagovi

EvropaFrancuskaItalijaJuventusLiga šampionaPari Sen ŽermenŠkotskaŠpanijatiket uz kaficu aca seltikValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara