"Denis Bergkamp"
"Denis Bergkamp"

SVAKA ČAST: Leteći Holanđanin dobija statuu ispred Emirejtsa!

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.02.13. | 11:28

Denis Bergkamp, jedan od najboljih holandskih fudbalera svih vremena, i živa legenda Arsenala postaće deo večne istorije kluba iz severnog Londona

Denis BergkampIzgleda da su vodeći ljudi Arsenala, u nedostatku dobrih igara i trofeja u poslednjih nekoliko sezona, morali da nađu neku zanimaciju, pa su tako rešili da otkriju još jednu statuu legendi kluba.

Šalu na stranu, ako je neko, pored najboljeg strelca u klupskoj istoriji, Tijerija Anrija, bivšeg kapitena Tonija Adamsa i bivšeg menadžera Herberta Čepmena zaslužio da njegova statua stoji ispred Emirejta, onda to svakako jeste Denis Bergkamp, čovek kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih centarfora s kraja 20. i početka 21. veka.

Izabrane vesti

Bergkamp je među Tobdžije stigao iz Intera 1995. godine, i u godinama koje su došle izabran je za jednog od najboljih stranaca koji su ikada zaigrali u Premijer ligi.

Postigao je 120 golova na 423 utakmice za tim iz severnog Londona, osvojio tri Premijer lige, kao i četiri FA kupa.

Popularni Leteći Holanđanin je septembra 2007. godine dobio zasluženo mesto u Kući slavnih engleskog fudbala, samo godinu dana pošto je otišao u penziju.

Iako nikada nije osvojio nijedan trofej na reprezentativnom nivou, Bergkamp će svakako biti upamćen kao jedan od najvećih holandskih igrača svih vremena, koji je i dan danas poznat kao strelac jednog od najlepših golova u istoriji fudbala.

Pogledajte sve njegove golove, kao i asistencije tokom vremena u Arsenalu.


tagovi

ArsenalDenis BergkampEngleskaEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara