""
""

Lepo su ih Barsa i Enrike naučili: Katalonsko dete spektakularnom asistencijom donelo šokantnu pobedu Selti na Nou Kampu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 21:53

Tim iz Viga posle deset godina savladao Katalonce i bacio ih na treće mesto na tabeli, a junaci meča su bili neverovatni golman Alvarez i bivši igrač Blaugrane Nolito kojeg je upravo Luis Enrike doveo u Seltu

Drugi meč Luisa Suareza za Barselonu i drugi poraz! Ne krivimo Urugvajca za neuspehe katalonskog tima, ali od kada je on zigrao za njih, Barsa ne liči na ekipu koja je dominirala u Primeri do pre sedam dana. Ako je poraz od Reala u Madridu mogao da se očekuje, večerašnji neuspeh protiv Selte na Nou Kampu je šok za sve! Gosti iz Galacije su napravili senzaciju savladavši Barselonu sa minimalnih 1:0.

Izabrane vesti

Tim iz Viga koji je prošle sezone trenirao aktuelni Barselonin strateg Luis Enrike igra sjajno u aktuelnom izdanju Primere. Upravo je Enrike najzaslužniji što je Selta prošle sezone sačuvala prvoligaški status i što ove sezone na temeljima njegovog rada pod komandnom palicom Eduarda Beriza igra sjajan fudbal. Bila je ovo prva pobeda Selte nad Barselonom posle dugih deset godina!

Katalonci su ovim neuspehom izgubili lidersku poziciju i pali na tereće mesto na tabeli sa četiri boda manje od Reala i bodom manje od Atletika. Ukoliko Sevilja sutra pobedi u Bilbau ili osvoji bod, Barselona će da padne na četvrto mesto prvenstvene lestvice jer trenutno ima isti broj biodova kao Sevilja.

Tri čoveka su večeras bili najzaslužniji za šokanatnu pobedu gostiju iz Galicije na Barsinom stadionu. Golman Serhio Alavarez koji je pravio čuda između stativa i odbranio devet pokušaja domaćih fudbalera. Bez dileme junak meča. Drugi je Hoakin Larivej, strelac jedinog gola i nekada veliki promašaj Kaljarija. A, treći je Nolito. Dete Barselone i momak koji nikada nije dobio pravu šansu u ovom klubu i kojeg je upravo Luis Enrike pre godinu i kusur dana doveo u Seltu jer je verovao u njega. Nolito je prelepom asistencijom petom za Lariveja ismejao Barseloninu odbranu i zabio nož u srce nekadašnjem klubu. Ove sezone Nolito blista u Primeri gde ima pet golova i pet asistencija.

 

Pokušavala je Barselona na sve moguće načine da nadoknadi minus u kojem je bila od 55. minuta. Mesi, Nejmar, Suarez, ušao je i Pedro... Ništa nije pomoglo Barseloni da probije bedem Selte i pogodi mrežu koju je Alvarez večeras začarao.   

Barsin trio fantastiko za sada ne daje nikakve rezultate...  

PRIMERA, 10. kolo

Petak:

Deportivo – Hetafe 1:2 (0:1)
/Postiga 80 – Fabri 35ag, Lafita 46/

Subota:

Granada – Real Madrid 0:4 (0:2)
/Ronaldo 2, Rodrigez 31, 87, Benzema 54/

Atletiko Madrid – Kordoba 4:2 (1:0)
/Grizman 43, 58, Mandžukić 62, Raul Garsija 80 – Gilas 53, 87/

Barselona – Selta Vigo 0:1 (0:0)
/Larivej 55/

22.00 Real Sosijedad – Malaga

Nedelja:

12.00 Atletik Bilbao – Sevilja
17.00 Viljareal – Valensija
19.00 Levante – Almerija
21.00 Elče – Espanjol

Ponedeljak:

20.45 Rajo Valjekano – Eibar

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaLarivejNolitoPrimeraSeltaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara