"Leonardo udara sudiju Kastra"
"Leonardo udara sudiju Kastra"

Leonardo nasrnuo na sudiju, preti mu zatvor ili jednogodišnja suspenzija? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.13. | 15:34

Nervozni sportski direktor PSŽ sačekao je arbitra Aleksandra Kastra ispred svlačionice i s namerom mu presekao put i udario ga ramenom, što bi moglo skupo da košta i njega, ali i klub, kojem bi Fudbalski savez Francuske mogao da oduzme bodove, novčano kazni, pa čak i suspenduje iz daljeg takmičenja

Leonardo udara sudiju KastraRazočaranje zbog propuštene prilike da se overi titula na svom stadionu igrači Pari Sen Žermena pokazali su još na terenu, kada je Zlatan Ibrahimović prvo ušao u žestok verbalni duel sa sudijom, da bi kasnije njegov bes osetile i reklame, koje suposle remija sa Valensijanom bile oštećene.

Izabrane vesti

Mada, priča je vrhunac dostigla na putu do svlačionica, kada je Leonardo demonstrirao celom fudbalskom svetu kako ne treba da se ponaša sportski direktor jednog velikog kluba. 
"U prolazu do svlačionica svi su se šetali i razgovarali međusobno. Tako sam i ja bio tu, nisam ništa loše uradio", rekao je novinarima Brazilac, koji je želeo da zaštiti sebe. Međutim, džaba mu pravdanje i mazanje očiju, kada su dokazi tu. I to ne bilo kakvi. Budno oko kamermana je snimilo ceo događaj, na kojem se jasno vidi da je Leonardo s namerom presekao put Aleksandru Kastru, i remplovanjem zaustavio arbitra, koji je po mišljenju čelnika Svetaca "sudio katastrofalno", a kao trn u oku bio je crveni karton koji je zaradio kapiten Tijago Silva.

Posle nekoliko sekundi svađe situaciju je smirio predsednik kluba, Naser el Kelaifi, koji je zagrlio sportskog direktora i uputio ga ka svlačionici ekipe. 

S obzirom da su francuski fudbalski zakoni veoma rigorozni, a da je sudija Kastro posle meča dao izjavu u kojoj je istakao da će tužiti Leonarda, ovaj 43-godišnjak mogao bi debelo da plati zbog toga što je bio kratkog fitilja u prolazu. 

Ako ga proglase krivim, desna ruka katarskog vlasnika mogla bi da bude osuđena na maksimalno šest meseci zatvora, ili godinu dana zabrane rada. Što se tiče kluba, ni tu se ne piše dobro, jer bi PSŽ mogao da ostane bez bodova, da bude novčano kažnjen, pa čak i suspendovan iz daljeg takmičenja!

Naser el Kelaifi, Tijago Silva i LeonardoTakođe, Leonarda bi mogla da sačeka i tužba Etičkog saveta, kojem je on već poznata "mušterija" od ranije, s obzirom da je prošlog decembra "popio" suspenziju od dva meča, takođe zbog vređanja sudije.
"Ovo je neverovatno. Svi ste videli šta se dogodilo. Nisam samo ja. Ono što se dogodilo na terenu je prosto izvan svake logike normalnog čoveka. Dobili smo četiri žuta kartona, a onda je dodat i crveni. Ako nastavimo ovako, do kraja ćemo imati deset suspendovanih igrača. Ako je ono bio crveni karton Tijaga Silve, onda stvarno ne znam šta da mislim. Ovo je neverovatno i neprihvatljivo“, grmeo je Leonardo posle utakmice, a potom dodao:
“Tijago Silva nije došao u fizički sukob sa sudijom. Nije on kriv ništa. Sudija se našao na pogrešnom mestu. Sudija koji je odradio deset utakmica ove sezone i pokazao 48 žutih i pet crvenih kartona. Meč je bio jako miran, a on je pokazao sedam žutih i jedan crveni karton. Šta bi bilo da je neka napeta i tesna utakmica?! Nikako mi nije jasno kako neko može da pusti sudiju sa tako malim brojem utakmica da sudi ovako bitan meč“.

Sve u svemu, čak i da je Brazilac u pravu (ne kažemo da nije, a ni da jeste), nijedan sportski radnik ne bi smeo da se ponaša tako kao što je on to uradio posle utakmice. Jer ljudi gledaju fudbal kao na jednu od najbitnijih stvari u životu, a mnogima su najveći uzori baš ti fudbalski radnici. Pogledajte snimak "duela" Tijaga Silve i sudije Kastra, pa procenite sami da li je crveni karton zasluženo dodeljen ili ne. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaFrancuskaleonardoLiga 1Pari Sen ŽermenSudijeValensijanZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara