"Arsen Venger"
"Arsen Venger"

Lekcija iz suptilnog podbadanja rivala – profesor Arsen Venger

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.09.14. | 11:00

Francuz izjavio kako Totenhem mora da izgradi novi stadion kako bi održao korak sa vodećim timovima Premijer lige

Arsen VengerNadimak Arsena Vengera je Profesor, a Francuz obično predaje na predmetima „osvajanje četvrtog mesta“ i „pronalaženje talentovanih klinaca“, ali ponekad ume i da ode u druge vode i da pokaže kako se pravilno podbada gradski rival pre velikog derbija.

Trener Arsenala je pre meča sa Totenhemom izjavio kako Pevci moraju da izgrade novi stadion da bi ostali u trci sa ostalim premijerligašima. Pogodio je u mesto koje boli zato što Vengerove komšije muče opasne muke sa izgradnjom i finansiranjem novog stadiona.
„Izgleda kao da žele da prodaju klub. Ako vlasnik dođe i kaže ’vidi, uložio sam 400.000.000 funti u izgradnju stadiona’ - lako je. Ne znam njihov finansijski plan, ali mi smo naš stadion izgradili za oko 400 miliona funti. Danas bi verovatno koštalo oko 600-700 miliona. Da li Totenhemu treba pomoć sa strane? Sigurno da“, rekao je Venger.

Izabrane vesti

Stručnjak je na pitanje da li je Totenhem propustio priliku da sagradi stadion rekao da to zavisi od toga ko će biti vlasnik kluba.

Arsenal se 2006. godine preselio sa Hajberija na Emirate i Venger je period izgradnje i „useljenja“ nazvao „najosetljivijim u istoriji kluba“.
„Mi smo izgradili Emirate na najteži mogući način, jer nismo imali finansijsku pomoć van kluba. Morali smo da sami pregovaramo sa bankama, a samo zemljište smo platili 128.000.000 funti i pomogli smo u izgradnji centra za reciklažu u Islingtonu", dodao je stručnjak.

Onda je krenuo sa očiglednijim prebacivanjem pritiska na komšije.
Veoma je teško izaći iz tog perioda. Kada smo bili u poziciji u kojoj smo morali da uđemo u Ligu šampiona iz finansijskih razloga, a u martu i aprilu niste među prvih četiri na tbeli postane ekstremno teško. Stres je ozbiljno težak jer osećate da je budućnost kluba u pitanju i da nema prostora za grešku. Svaki bod koji izgubite može da bude dramatičan“.

Vajt Hart Lejn je često ispunjen do poslednjeg mesta, a za velike utakmice često vlada ogromno interesovanje i dosta navijača ne može da gleda meč svog tima.
„Ne možete da budete u poslu gde odbijate 15.000 ili 20.000 ljudi svake nedelje. I izgleda da sada svi donose ovu odluku jer i Liverpul i Everton žele da povećaju kapacitet stadiona, a Vest Hem se seli 2016. godine. Pa ako ostanete na malom kapacitetu stvari postaju još teže“, zaključio je trener Arsenala.

Naravno, možda je Venger samo delio prijateljske savete

(FOTO: Action images)


tagovi

Arsen VengerArsenalEmiratiEngleskaEvropaPremijer ligaVajt Hart Lejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara