""
""

Lekarima Peskare i Livorna se sudi za ubistvo iz nehata

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.03.14. | 19:39

Ernesto Sabatini i Manlio Porcelini, kao i lekar Hitne pomoći Vito Molfeze, biće suočeni sa optužbom, pošto prema navodima komisije stručnjaka u sklopu istrage, upotreba defibrilatora mogla je da spase život Pjermariji Morosiniju, koji je preminuo je od posledica srčanog udara

Sud u italijanskom gradu Peskari objavio je danas da će trojici lekara biti suđeno za ubistvo iz nehata povodom smrti fudbalera Livorna Pjermarija Morozinija na utakmici Serije B u aprilu 2012. godine.

Ernesto Sabatini i Manlio Porcelini, kao i lekar Hitne pomoći Vito Molfeze, biće suočeni sa optužbom počev od 1. decembra, prenosi AFP.

Izabrane vesti

Prema navodima komisije stručnjaka u sklopu istrage, upotreba defibrilatora mogla je da spase život Morosiniju, koji je igrao za Livorno na pozajmicu iz Udinezea.

Morosini (25) se srušio u 31. minutu utakmice u Peskari i pre nego što je stigla Hitna pomoć preminuo je od posledica srčanog udara.

Njegova smrt šokirala je Italiju, a utakmice širom zemlje bile su tim povodom otkazane za vikend.

Morozini je patio od kardiomiopatije, ili retkog genetskog stanja srčanog mišića, prema izveštaju na 250 strana o njegovoj smrti profesora Kristijana D'Ovidija.

Nesrećnom fudbaleru takođe je odmogla i činjenica da je vozilo Hitne pomoći kasnilo zbog toga što je ispred predviđenog ulaza za medicinsko osoblje bio parkiran automobil službe obezbeđenja.

(FOTO: Action images)


tagovi

Pjermarijo Morosinimeđunarodni fudbalItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara