"Milan Gajić"
"Milan Gajić"

Legenda Bajerna brusi Milana Gajića: Sećam se 1999. kad je jedan mladi desni bek morao iz igre posle 20 minuta...

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.15. | 21:49

Možete li da pretpostavite na koga je mislio Vili Sanjol?

Milan GajićFrancuska javnost je bila zbunjena. Jeste, Milanu Gajiću je tek 19 godina, ali u prvim mesecima u Bordou navikao je fudbalsku publiku u Ligi 1 da ga ne gleda kao mladog i samo talentovanog fudbalera, već na igrača koji je spreman da odgovori svakom izazovu. Ali u pobedi od 3:1 protiv Liona na terenu je potrajao samo 31 minut. Tada ga je trener Vili Sanjol izveo iz igre.

Povreda? Ne. Trener koji pokušava da na Gajiću učvrsti autoritet u svlačionici? Sanjol tvrdi da nije ni to. Tvrdi i da izmena protiv Liona neće uticati na Gajićevu budućnost u Francuskoj. Štaviše, čini se da Sanjol, koji je punih devet godina igrao i za Bajern iz Minhena, toliko ceni kvalitete mladog srpskog reprezentativca da ga je uporedio sa - samim sobom.
"Sećam se jedne utakmice iz 1999. godine, jedan tada perspektivni desni bek koji je igrao za Monako morao je posle samo 20 minuta van terena. Bila je to utakmica sa Bastijom. Klod Puel je bio trener Monaka", prisetio se Sanjol na sopstvene muke sa početka karijere.

Izabrane vesti

Njemu je već tada bilo 22 godine. A i u tim godinama oscilacije se dešavaju. Upravo njima Sanjol objašnjava i Gajićevu izmenu.
"Učinilo mi se da se mučio u prvih 25 minuta i da bi mogao da ugrozi tim. Učinilo se da je Milan bio u problemu. Ali to se dešava. To je jedna utakmica, jedan loš dan, trenutno raspoloženje. Ali sa Milanom nikada nisam imao problem. Njegova glava je uvek na mestu. On je igrač koji uvek daje sve od sebe. Ovaj put nije uspeo da tu želju prenese na teren, ali neće to imati nikakav uticaj na sledeće utakmice", uverava Sanjol.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vili SanjolMilan GajićLiga 1FrancuskaEvropaBordo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara