"Lazić i Milijaš na večitom derbiju"
"Lazić i Milijaš na večitom derbiju"

Lazić: Marakana je najveća Zvezdina šansa, Černomorec me nije oduševio

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.08.13. | 21:34

„Ninković je igrač koji može da napravi razliku, ali mu je potrebna ekipa da ga prati“, kaže vezista Metalurga iz Donjecka i pretpostavlja da se Ukrajinci ni u Beogradu neće braniti

Lazić i Milijaš na večitom derbijuZvezdi tri - Metalurgu jedan. Černomorec je stekao opipljivu prednost nad crveno-belima (3:1), a u nedelju jednim udarcem ubio dve muve. U Odesi je, u četvrtoj rundi ukrajinskog prvenstva savladao Metalurg iz Donjecka (0:1), uspot odmorio nekoliko igrača pred put u Beograd (Bobko, Đa Đeđe i Antonov ušli s klupe), pa se može konstatovati da na revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope stižu u dobroj atmosferi.

Mada, nisu svi ipresionirani poslednjim izdanjem ekipe Romana Grigorčuka. Jedan od njih je srpski internacionalac u dresu Metalurga, Đorđe Lazić (igrao 90 minuta) koji kaže da vicepravk Srbije i dalje ima šanse da nastavi put ka grupnoj fazi.
Nije me Černomorec oduševio, nismo zasluzili da izgubimo. Mnogo su mi bolje delovali u prošlogodišnjim sustretima sa nama. Reč je o dobro organizovanoj i disciplinovanoj ekipe, ali poseban kvalitet nisam video“, iskreno poručuje nekadašnji vezista Partizana koji u Donjecku kruni već petu godinu i standardan je prvotimac.

Izabrane vesti

Pošto je igrao i protiv Černomoreca, a osetio je i ambijent večitog derbija (bio i strtelac, doduše pred praznim tribinama), Lazić je kompetentan da odgovori na pitanje da li su Ukrajinci nenaviknuti na ambijent kakav ih čeka u četvrtak veče na Marakani.
To je najveća Zvezdina šansa... Ne verujem da će biti veliko iznanađenje za Ukrajince, imaju dosta jakih utakmica toku godine protiv snažnih timova, gde utakmice prati oko 30.00 ili 40.000 ljudi, mada, realno, ne može taj ambijent da se poredim sa onim na Zvezdinom stadionu. Smatram da će atmosfera više dati krila Zvezdinim igračima, nego što će se fudbaleri Černomoreca uplašiti“.

Oči Delija biće uperene najviše u Miloša Ninkovića, koji je ime izgradio baš tokom dugogodišnjeg staža u Ukrajini, mada rođeni Valjevac kaže da uspeh Zvezde zavisi i od toga kakvu će podrušku imati povremeni reprezentativac na terenu.
Ninković je igrač koji može da napravi razliku, ali mu je potrebna ekipa da ga prati. Dugo godina je igrao u ozbiljnoj ekipi i ima veliko iskustvo. Mislim da mnogo može da pomogne Zvezdi, ne samo u ovoj utakmici nego uopšte... Kako vreme bude odmicalo biće sve bolji, jer je mnogo ozbiljan i lucidan igrač“.

Jasno je svima da je pulenima Slaviše Stojanovića potrebno gotovo perfektan meč da bi se plasirali dalje, ali je pitanje mogu li Nenad Milijaš i društvo da odigraju tako, samo sedam dana posle poraza u Odesi.
Čini mi se da je Zvezda mogla i do boljeg rezultata u Ukrajini, pravila je bezvezne greške, moraće da budu igrači dosta bolji da bi prošli. Verujem da će se Černomorec dobro organizovati u odbrani. Kvalitetno stoje taktički, dobro se pomeraju i ne verujem da će se sve vreme braniti, čuvati  rezultat prvog meča. Mislim da će i oni pretiti... Čak je moguće, ako osete nesigurnost Zvezdinih igrača, da ih visoko presinguju. Znaju to dobro da rade... Na kraju, smatram da je Černomorec bliži plasmanu u plej-of“, završio je raport iz Ukrajine Đorđe Lazić, čiji je Metalurg smenio trenera Jurija Maksimova posle dva uzastopna poraza, pa i ekipu iz Donjecka čeka u četvrtak zahtevan posao nadokande zaostatak iz prvog susreta sa albanskim Kukešijem (0:2).

 

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

ČernomorecFK Crvena zvezdaĐorđe LazićLiga EvropeSrbijaSuperligaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara