Ivan Nikčević
Ivan Nikčević

Lavovi pišu istoriju, Nikčević glavni adut

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.02.19. | 12:38

Sporting iz Lisabona sa minimalnom prednošću (32:31) doputovao u Bukurešt na revanš meč šesnaestine finala rukometne Lige šampiona

Korak do istorije. Sporting ima priliku da ispiše novu stranicu u istoriji kluba. Nikada lisabonski Lavovi nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona, ali, na tom putu stoji rumunski prvak, Dinamo iz Bukurešta.

U prvom meču u prestonici Portugalije domaćin je stekao minimalnu prednost (32:31), a briljirao je nekadašnji srpski reprezentativac Ivan Nikčević. Iskusno levo krilo postiglo je čak 11 golova, te je izabran u idealan tim proteklog vikenda u evro eliti i biće glavni adut trenera Uga Kanela i u revanšu.

Izabrane vesti

Srećni smo jer smo došli u situaciju da stvorimo istoriju za naš klub. Imamo dovoljno iskustva da se nosimo sa pritiskom. Pokušaćemo da se borimo do kraja i da uživamo“, rekao je Nikčević za zvanični sajt rukometne Lige šampiona.

Ekipa iz Lisabona je u odličnoj formi, ima 11 vezanih pobeda u svim takmičenjima. U šampionatu Portugalije Sporting je na drugom mestu iza Porta. Lavovi su u finišu imali i +5 (31:26), ali su Rumuni uspeli da ostvare odličan rezultat pred revanš u Bukureštu.

Dinamo najveće nade polaže u reprezentativca Tunisa Aminea Banura koji je bio najefikasniji u Lisabonu sa šest golova. Desni bek tima iz Bukurešta je sa 58 pogodaka najbolji strelac tima u Ligi šampiona. Osim njega, najveća opasnost po gol Sportinga preti od francuskog levog krila Uga Deskaa i ruskog levog beka Vitalija Komogorova. Zbog domaćeg terena i podrške navijača, blaga prednost je na strani Dinama.

Pobednik ovog dvomeča, kao i onog u kome se sastaju Silkeborg i poljska Visla (prvi meč danski tim dobio sa 26:22) pridružiće se u osmini finala ekipama iz kvalitetnijih Grupa A i B Lige šampiona, a to su: Vesprem, Vardar, Rajn Nekar Leven, Vive Kjelce, Seged, Flenzburg, Nant, Zagreb i Motor Zaporožje. Poslednji učesnik biče poznat u subotu posle utakmica poslednjeg kola u Grupi A, a za jedno mesto bore se branilac krune Monpelje, Meškov iz Bresta i Kristijanštad. Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona izborili su Barselona i Pari Sen Žermen kao pobednici grupa.

LIGA ŠAMPIONA – ŠESNAESTINA FINALA, REVANŠ MEČEVI

Četvrtak
19.00 Dinamo B. – Sporting L.  (prvi meč 31:32)

Nedelja
15.10 Silkeborg – Visla Plok  (prvi meč 26:22)

***kvote su podlložne promenama

FOTO: MN Press


tagovi

Ivan Nikčevićbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara