"Kevin Lav i Nikola Peković"
"Kevin Lav i Nikola Peković"

Lav, Martin i Pekmen brutalno pojeli Lejkerse, Riki Rubio potpuno poludeo! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.13. | 08:20

Španski reprezentativac upisao tripl-dabl, dok su dva Kevina i Nikola imali "samo" dabl-dabl

Kevin Lav i Nikola PekovićAko se po jutru dan poznaje, onda košarkaši Minesote spremaju čudo ove sezone! Timbervulvsi igraju najbolju košarku u poslednjih nekoliko sezona, a sve to najviše zahvaljujući neverovatnom trilingu Kevin Lav - Nikola Peković - Kevin Martin! Njih trojica zajedno su u noći između nedelje i ponedeljka rasturili nemoćne Los Anđeles Lejkerse rezultatom 113:90, a ispred svih stajao je Riki Rubio, koji je očigledno bio rešen da timu iz Holivuda pokaže neke stvari. Često osporavani španski reprezentativac je protiv Jezerdžija upisao tripl-dabl (12p, 10sk, 14as), njegov drugi u NBA karijeri, dok su Lav, Peković i Martin imali "samo" dabl-dabl.

Dešavanja u Stejpls Centru su od samog starta meča išla na vodenicu Minesote. Lav i Martin su pogađali sve što su šutnuli na koš (Lav ubacio 18 od 25 poena već u prvom periodu, Martin 16 od 27 u isto vreme), Peković je sjajno kupio "otpatke", a Riki je sve vreme odlično razigravao saigrače. Koliko su Vukovi dobro igrali govori podatak da su u prvoj četvrtini ubacili čak 47 poena! Inače, u istoriji najjače košarkaške lige sveta rekord po broju postignutih poena u jednoj četvrtini drži pet timova (Sirakjuz, Boston, Juta, Milvoki, Feniks), koji su ubacili po 50 poena! 

Izabrane vesti

Timbervulvsi su, kako su minuti prolazili igrali sve bolje i bolje, što je na kraju dovelo do vrlo ubedljive pobede usred Los Anđelesa.

Najefikasniji u timu Minesote bio je Martin sa 27 poena i pet skokova, Lav je ubacio 25, uz 13 uhvaćenih lopti, dok je Pekmen imao 14 poena, deset skokova i četiri asistencije. Na drugoj strani jedina dva igrača vredna pomen asu Stiv Blejk, koji je meč završio sa 19 koševa i osam skokova, dok je Džodi Miks dodao 16 poena.

San Antonio Sparsi su uspeli da ostvare još ubedljiviju pobedu, nad Njujork Niksima u Velikoj jabuci 120:89. Mamuze su imale sjajno šutersko veče, u kojoj je briljirao Deni Grin sa 24 poena i deset uhvaćenih lopti. U stopu ga je pratio Leonard sa 18 poena, iako je meč počeo sa klupe, Parker je ubacio 17, a Mils 15, a Dankan 11, uz deset skokova. 

U ekipi Njujorka Karmelo Entoni i Andrea Barnjani su ubacili po 16 poena.

NBA - REZULTATI:

Njujork – San Antonio 89:120
Oklahoma – Vašington 106:105 – produžetak
Feniks – Nju Orleans 101:94
Los Anđeles Lejkers – Minesota 90:113

(FOTO: Action Images)


tagovi

Kevin LavKevin MartinLos Anđeles LejkersMinesota TimbervulvsNBA ligaNikola PekovićNjujork NiksRiki Rubio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara