"Lane na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu"
"Lane na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu"

Lane za MOZZART Sport: Vošu volim i poštujem, ali se ne vraćam...

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.13. | 16:17

Milan Jovanović isključio je u razgovoru za naš portal mogućnost povratka u klub s kojim trenutno trenira, dodao da glasine o dolasku u Zvezdu imaju sportsku logiku i nagovestio da bi već ovog leta mogao da završi igračku karijeru

Lane na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu

Crvena zvezda je napravila brilijantan potez dovođenjem Miloša Ninkovića, Partizan je produžio saradnju sa Sašom Ilićem, još kad bi Vojvodina zadržala Milana Jovanovića, čoveka koji trenutno samo trenira sa izabranicima Marka Nikolića, Jelen Superliga bi imala evropski šmek. Definitivno, bivši reprezentativac Srbije i dojučerašnji napadač Anderlehta je čovek-vest.

Izabrane vesti

Nakon što je napustio Belgiju kao pobednik, sa šampionskim peharom u ruci, Jovanović je postao neiscrpna inspiracija novinara širom Starog kontinenta. Belgijanci su ga odavno preselili u Kinu, u redove Antićevog Šandonga, a mi bismo voleli da ga vidimo na srpskim terenima. Biće to, po svojoj prilici, samo želja...
"Potpuno sam se isključio iz tih medijskih spekulacija. Novinari iz Belgije me prosto progone, zbog njih sam promenio i broj telefona, udario sam im dobar dribling, a-ha-ha... Nikad im nisam dao izjavu, otišao sam iz Anderlehta, a oni me sele iz kluba u klub. Stvarno želim da se distanciram od toga. Treniram s Vojvodinom koju volim i poštujem, ali to je sve. Čekam da mi se neke stvari poklope onako kako sam zamislio. Ako se to ne desi možda i stavim tačku, završim karijeru. Ali uradiću to u velikom stilu", poručuje u razgovoru za MOZZART Sport Milan Jovanović.

Na našu konstataciju da bi pola Srbije podigao na noge odlukom da se vrati u rodnu grudu junak istorijske pobede nad Nemačkom u Port Elizabetu je imao spreman odgovor.
"Ma sve u svoje vreme! Rekao sam već da u našoj ligi treba da igraju momci od 19-20 godina, da se afirmišu i prodaju dalje. Ne vidim razlog zašto bih ja nekom zauzimao mesto i sputavao ga da pokaže potencijal. To sam stalno pričao i vašim kolegama iz Belgije, a oni su od toga napravili priču da nikada neću igrati u Srbiji. Jednostavno, ovde treba da igraju mlađi, perspektivniji, a zašto da ne kažem i bolji."

Podatak da se Milan Lane Jovanović trenutno nalazi u Novom Sadu bio je povod da pojedini rukovodioci Crvene zvezde pomisle kako bivši reprezentativac za njih nije nemoguća misija. Beogradom je pre nekoliko dana prostrujala čak i vest da su ga odgovorni iz Ljutice Bogdana kontaktirali.
"Nisu me zvali... Da jesu, sigurno bih vam rekao, znate da sam iskren. Pazite, možda ta priča ima sportsku logiku, ali... Igrao sam u Vojvodini kada sam bio mlad, možda sam tada bio idealan igrač za Zvezdu... Bilo je nekih priča 2006. godine, ali se taj transfer nije realizovao. Svašta ćete čuti o meni, čitaćete o mom budućem klubu u belgijskim medijima... Ja to ne mogu da sprečim, ali kao što rekoh, neću da učestvujem u tim spekulacijama."

Iako nije rešio klupski status Jovanović deluje kao spokojan čovek.
"Odlično se osećam, vredno treniram i čekam... Nemam razloga za žurbu."

(Tekst: Darjan Nedeljković, Foto: MN PRESS, Marko Metlaš)


tagovi

AnderlehtBelgijaFK Crvena zvezdaEvropaMilan Jovanovićmilan lane jovanovicMolan Lane JovanovićŽupiler Pro ligaSrbijaSuperligaTransferi 2013FK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara