""
""

Lane Jovanović: U Srbiji je loš kvalitet fudbala i vlada turbulentna klima oko klubova

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.13. | 13:44

U razgovoru za belgijske medije, iskusni napadač je isključio opciju igranja za neki od domaćih klubova i otkrio da ima ponude Salcburga, ruskih i francuskih klubova

Od kada je napustio Anderleht kao slobodan igrač na kraju prošle sezone, Milan Jovanović je postao san naših najvećih klubova. Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina bi ga rado videli u svojim redovima, vodili su se i neki pregovori, ali izgleda da je iskusni napadač ipak odbio opciju o igranju u Srbiji. Za sada trenira sa Vojvodinom u Novom Sadu, održava formu i osluškuje ponude iz inostranstva.
„Imao sam ponudu Olimpijakos dok je direktor bio moj prijatelj Darko Kovačević, ali to je otpalo kada je on smenjen. Potom je u igri bio Bešiktaš, ali su doveli novog treera. Postojala je i opcija o odlasku u kineski Šangdog, ali su oni dovođenjem Vagnera Lava ispunili kvotu stranaca u timu. Ipak, ponuda ne nedostaje. Zovu me svakodnevno iz Rusije, Francuske, austrijskog Red Bul Salcburga“, rekao je Jovanović za belgijske medije koji su ga posetili u Srpskoj Atini.

Izabrane vesti

On je istakao i šta mu smeta da bi se vratio da igra fudbal u Srbiji.
„U Srbiji je bila top tema za koga ću potpisati, pošto su me želeli najveći klubovi Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina. Ali, nizak kvalitet srpskog fudbala, kao i turbulentna klima koja vlada oko klubova su ono zbog čega me ne interesuje igranje u Srbiji. Nisam u panici. Fudbal mi više nije potreban. Mogu da odem jedino u neki od najvećih klubova iz uslovno rečeno manjih liga ili u neki od klubova iz gornjeg dela tabele u pet najjačih evropskih liga. Treniram sa mojim bivšim klubom iz Novog Sada, održavam formu i vidim da i dalje mogu da se nosim sa tim mladićima“, rekao je bivši reprezentativac Srbije. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaMolan Lane JovanovićFK PartizanSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara