""
""

Lane Jovanović: Aleksandar Janković je trener top klase, postaće Kralj Mehelena!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.05.14. | 22:46

Srpski trener večeras i zvanično predstavljen u belgijskom prvoligašu, a nekadašanji as Standarda i Anderlehta mu prognozira lepu karijeru u Belgiji

U roku od par dana Srbija je dobila dva trenera na Zapadu Evrope, što baš i nije teritorija na kojoj su naši stručnjaci rado viđeni. Posle Slaviše Jokanovića koji je preuzeo španskog drugoligaša Erkules, večeras je i bivši strateg Crvene zvezde Aleksandar Janković promovisan u novog trenera belgijskog prvoligaša Mehelena. Potpisao je ugovor na dve godine.

Izabrane vesti

Pohvale zbog dovođenja Jankovića, stigle su i od Milana Laneta Jovanovića čija reč se u Belgiji posebno ceni s obzirom da je ostavio dubok trag igrajući za Standard i Anderleht. U izjavi za belgijske medije, Lane je pohvalio Mehelen zbog dovođenja srpskog stručnjaka i prognozirao mu lepu budućnost u Belgiji. Mada, to od Laneta i ne čudi s obzirom da za svoje zemljake uvek ima lepe reči. Setimo se samo kako je hvalio i branio Aleksandra Mitrovića kada su Belgijanci iz svih oružja pucali i kritikovali srpskog napadača.
“Znam kako je Janković radio u Crvenoj zvezdi i mladoj reprezentaciji Srbije. Tvrdim da je Mehelen dobio trenera top klase! S obzirom na godine, Janković ima i potrebno iskustvo. Ima sjajnu ličnost i poznat je po dobrom odnosu sa igračima. Zna kako se održava disciplina u timu i sjajan je na polju taktike. Boljeg trenera niste mogli da izaberete.  Moja prognoza je da će biti “kralj” u Mehelenu!”, rekao je Jovanović belgijskim medijima.

Janković je večeras i zvanično predstavljen u Mehelenu, a predsednik kluba Johan Timermans nije krio zadovoljstvo što je angažovao srpskog stručnjaka.
“Janković iza sebe ima rad u Cvrneoj zvezdi i mladoj reprezentaciji Srbije, ali veoma važno je i što ima prošlost u Belgiji gde je radio u Lokerenu. Sada je bio ozbiljan kandidat za selektora A reprezentacije Srbije, ali je na kraju ipak odlučio da dođe kod nas. Dobro poznaje belgijski fudbal i drago nam je da je prihvatio našu ponudu. Posebno je važno što ume da radi sa mlađim igračima i očeklujemo da će nas vratiti u vrh belgijskog fudbala i vratiti Mehelenu napadački stil fudbala”, istakao je prvi čovek Mehelena.

Janković je na predstavljanju zahvalio predsedniku na ukazanoj šansi, a pored njega je predstavljen i Filip Vande Vale, legendarni belgijski golman koji će u Jankoviževom stručnom štabu voditi računa o pripremi čuvara mreže.
“Organizacija i disciplina na i van terena su ključni segmenti za uspešan rad. Poznajem ovaj klub mnogo bolje nego što to vi mislite. Mehelen ima ogroman potencijal i zato je 13. mesto na kraju ove sezone neuspeh. Mehelen može i mora bolje. Sada nam ostaje da manje pričamo i bolje radimo kako bi ostvarili dobre rezultate. Drago mi je i što navijači zahtevaju više i imaju visoke ambicije. Takva vrsta pritiska je uvek dobrodošla“, poručio je Aleksandar Janković


tagovi

EvropaBelgijaAleksandar JankovićŽupiler Pro ligamilan lane jovanovicMehelen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara